In 2020 aandeel van 51% in de teelt

Polen is marktleider op EU-frambozenmarkt

Binnen de EU heeft Polen een leidende positie op de frambozenmarkt. Het land had in 2020 een aandeel van 51% in de totale teelt. Spanje is eveneens een grote producent van frambozen met een aandeel van 22% in de totale teelt, gevolgd door Portugal met 12%. 

Na aardbeien en bessen zijn frambozen de derde meest geteelde zachtfruitcategorie In Polen. Het aandeel van frambozen in de totale zachtfruitteelt bedraagt ongeveer 25%. De afgelopen jaren varieerde de omvang van het frambozenareaal tussen de 28.000 en 30.000 hectare. Vorig jaar werden er in Polen 116.000 ton frambozen geoogst. 

Vorig jaar werd 23% van de oogst geëxporteerd als verse frambozen en 73% als diepgevroren frambozenproducten. In de Poolse fruitsector heeft de teelt van frambozen voor de verwerking de overhand, en dan met name voor de verwerking tot diepgevroren producten. Dit is bepalend voor het exportprofiel van het land. Vorig jaar werden er ongeveer 64.000 ton diepgevroren frambozen geëxporteerd. De grootste afnemer van de diepgevroren Poolse frambozen is Duitsland, dat vorig jaar bijna 21.000 ton, ofwel 36%, van dit fruit importeerde.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven