Save Foods en Galiliee Export breiden samenwerking uit naar Medjoul dadels

Save Foods, een agri-tech bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en marketing van milieuvriendelijke houdbaarheids-oplossingen voor AGF, heeft vandaag de eerste verkoop van haar behandeling voor Medjoul dadels uit de Israëlische regio Arava bekendgemaakt.

Het nieuws komt enkele weken nadat het bedrijf de eerste afzet van haar behandeling voor paprika's in dezelfde regio aankondigde. De grootschalige, commerciële behandeling van Medjoul dadels zal van start gaan in één van de lokale pakstations van Galilee Export en het volgende seizoen worden uitgebreid. 

De wereldwijde vraag naar Medjoul dadels groeit gestaag. De laatste twee decennia nam de productie met 66% toe. Israël geldt als één van 's werelds grootste producenten van Medjoul dadels met een jaarlijkse productie van ongeveer 40.000 ton, ter waarde van €265 mln. De productie maakte de afgelopen tien jaar een groei van 70% door en de sector breidt nog steeds uit. Bijna de helft van de dadels wordt geëxporteerd naar markten over de hele wereld. Galilee is de op één na grootste AGF-exporteur in Israël en één van de belangrijkste exporteurs van Medjoul dadels in het land. 

Dror Eigerman, CEO van Galilee Export en lid van de adviesraad van het bedrijf, reageerde als volgt op de bekendmaking: "De vraag naar onze Medjoul dadels blijft stijgen omdat het bewustzijn omtrent de gezonde eigenschappen van dit product groeit onder consumenten. De teelt en pluk van Medjoul dadels is echter arbeidsintensiever dan die van andere dadelsoorten, omdat Medjouls aan de bomen rijpen en daarna pas worden geplukt. Dit in tegenstelling tot andere dadels, die na de oogst rijpen. Met de teelt van Medjoul dadels zijn dan ook hogere kosten gemoeid. Dankzij de behandelingen van Save Foods kunnen we de opbrengsten van elke oogst maximaliseren en tegelijk de consument een product van de hoogste kwaliteit bieden."

Dan Sztybel, CEO van Save Foods: "De voordelen van de Save Foods-behandeling worden voor een steeds groter aantal AGF-categorieën erkend, waaronder Medjoul dadels. Onze samenwerking met Galilee Export biedt ons buiten dadels nog meer kansen. Het bedrijf heeft een gevestigde en groeiende aanwezigheid op de wereldwijde AGF-markt en staat bekend om de hoge kwaliteit van haar producten. Ik ben ervan overtuigd dat we onze samenwerking in de toekomst uit zullen blijven breiden naar nieuwe gewassen en markten."

Voor meer informatie: IR@savefoods.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven