Britse Spar-winkels moeten sluiten wegens cyberaanval

Britse supermarktomzet daalt met 3,8% j-o-j
De omzet van levensmiddelen in het VK is in de 12 weken tot 28 november met 3,8% gedaald, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Kantar. In vergelijking met dezelfde periode 2 jaar geleden is de omzet echter met 7% gestegen.
Bron: esmmagazine.com 

Hongarije: Spar investeert ruim € 6,9 mln in winkelmodernisering
Spar Hongarije heeft onlangs 4 supermarkten in 3 provincies gemoderniseerd. Alle winkels hebben nu een duidelijke indeling en een modern winkelontwerp. Na de externe en interne herinrichting bieden de winkels de klanten zowel gemak als snelheid bij het winkelen. Spar Hongarije zet zijn moderniseringsprogramma voort, dat gericht is op het bieden van hoogwaardige klantenservice en het verminderen van de impact op het milieu. De investeringen in de laatste 4 winkels bedroegen in totaal meer dan € 6,9 mln.
Bron: spar-international.com 

Sociale onrust bereikt nu ook Ahold Delhaize
Nadat eerder dit jaar in België stakingen uitbraken bij Lidl, Aldi en Carrefour Groupe Mestdagh, bleven maandag ook enkele Delhaize- en Albert Heijn-winkels gesloten. De hoge werkdruk en de impact van corona leidden tot spanningen onder het personeel.
Bron: retaildetail.eu 

Spanje: Consum supermarkten voegt 43 winkels toe in 2021
Consum heeft 2 nieuwe winkels geopend: 1 in Almassera, in de buurt van Valencia, en 1 in Gavàa, Barcelona. Met deze nieuwe winkels komt Consum op 43 openingen in 2021.
Bron: internationalsupermarketnews.com 

Rusland: X5 Group test nieuwe Jam Perekrestok winkelformule
De Russische retailer X5 Group heeft een nieuwe pilot-winkelformule voor zijn Perekrestok-winkels onthuld, met een kleiner verkoopoppervlak en een assortiment dat volledig bestaat uit producten die bij de consumenten hoog scoren. De eerste winkel onder de nieuwe 'Jam Perekrestok'-banner is geopend in Moskou, en tegen het einde van het jaar zullen er nog twee winkels worden getest in Sint-Petersburg.
Bron: esmmagazine.com 

Enkele Britse Spar-winkels moeten sluiten wegens cyberaanval
Een aantal Spar-winkels in Groot-Brittannië is gedwongen te sluiten als gevolg van een cyberaanval, aldus het bedrijf. "Er is een online aanval geweest op onze IT-systemen die het vermogen van de winkels aantast om kaartbetalingen te verwerken, wat betekent dat een aantal Spar-winkels momenteel gesloten is," zei het bedrijf op Twitter. "We verontschuldigen ons voor het ongemak, we werken zo snel mogelijk om de situatie op te lossen."
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven