Goed nieuws voor Oost-Europese appelhandel

Ondanks de lage prijzen voor appelen in Oekraïne en Moldavië en een povere afzet van verouderde appelvariëteiten zoals Idared in Polen, is er misschien toch wat positiever nieuws voor Oost-Europese appeltelers.

Ten eerste is er een sterke stijging van de appelprijzen in Iran, ondanks geruchten over een afname van de appeloogst daar. Iran blijft zijn appelexport namelijk opvoeren.

Ook is er een hoge verkoop van appelen in de eerste maanden van het seizoen. Dit geeft hoop dat de grootste appelteeltlanden de tweede helft van het seizoen zullen ingaan met lagere appelvoorraden dan in het seizoen 2020/21.

Dan zijn er de berichten over een lager dan verwachte appeloogst in de VS. Dit zou de druk op de appelprijzen in lucratieve markten voor appelexporteurs, zoals het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië, kunnen verlichten.

Ook is er het feit dat de appelprijzen in Oezbekistan en andere Centraal-Aziatische landen dit seizoen hoger liggen dan een jaar eerder. Dit betekent dat appelen uit Moldavië en Oekraïne kunnen worden geleverd aan deze landen, die de laatste jaren zeer weinig appelen hebben ingevoerd.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven