Voornamelijk door toename in verwerking

Rusland loopt kans op aardappeltekort in 2022

In 2022 kan Rusland te maken krijgen met een aardappeltekort. De capaciteit voor de verwerking van aardappelen zal naar verwachting met 50% toenemen, terwijl de teelt van aardappelen op eigen areaal zal afnemen. Ook een lagere opbrengst als gevolg van plaatselijke droogte zal hierop van invloed zijn.

Handelaren hebben het ministerie van Landbouw laten weten dat zonder subsidiƫring van de teelt alleen invoer het dreigende tekort aan aardappelen kan tegenhouden.

Sergei Lupekhin, de voorzitter van de Unie van deelnemers aan de aardappel- en groentemarkt, verklaarde dat in 2021 ongeveer een miljoen ton aardappelen in Rusland werd verwerkt. Dit aantal zal echter stijgen tot 1,5 miljoen ton in 2022 en tegen 2026 zal het aantal 3 miljoen ton bedragen.

Het ministerie van Landbouw benadrukte op zijn beurt dat de randvoorwaarden voor het vergroten van de aardappeloogst al zijn gecreƫerd. Volgens het ministerie werden op 2 december 6,68 miljoen ton aardappelen geoogst in de Russische Federatie, terwijl in 2020 de oogst 6,64 miljoen ton bedroeg.

Bron: thegoaspotlight.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven