India wil Benishan-mango naar wereldmarkt gaan exporteren

De Indiase federale regering heeft de landbouwuniversiteit van Telangana opgedragen de gegevens te verstrekken over de unieke mangovariƫteit die in de regio Kollapur in het district Nagarkurnool wordt geteeld.

De regio Kollapur is beroemd om zijn mango's sinds het tijdperk van de samsthanas, toen de plaatselijke koningen in de afgelopen twee tot drie eeuwen op grote schaal mangoplantages aanlegden.

De Benishan-mango's die in Kollapur en de omliggende regio van het Nagarkurnool-district worden geteeld, staan bekend om hun smaak, kwaliteit en grootte. Zij hebben lang gewacht op de wereldwijde erkenning, waaraan binnenkort een einde zal komen aangezien de autoriteiten van de Indiase Raad voor Landbouwonderzoek (ICAR) de ambtenaren van de Professor Jayashankar Telangana State Agriculture University opdracht hebben gegeven een rapport over het ras in te dienen.

Het unieke mangoras dat voor het eerst werd ingevoerd uit Nuvijuveedu in de regio Andhra, wordt op grote schaal geteeld. De regio heeft de juiste bodem, temperatuur en waterfaciliteiten voor dit ras.

Bron: thehansindia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven