100e stakeholder sluit zich aan bij 'Samen tegen Voedselverspilling'

De 100e organisatie heeft zich aangesloten als stakeholder bij de stichting Samen Tegen Voedselverspilling: Zwanenberg Food Group. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de Nederlandse beweging die zich inzet om 50% minder voedsel te verspillen in 2030, een duurzaam ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties. Samen Tegen Voedselverspilling blikt in de onderstaande video terug op een jaar vol activiteiten voor een verspillingsvrij Nederland.


 
Tegelijkertijd telt Toine Timmermans, directeur van de stichting, af: ''Nog 8 jaar te gaan voor de einddatum van ons gezamenlijke doel. Door in 2030 jaarlijks 1 miljard kilo goed voedsel binnen de keten houden, leveren we een flinke bijdrage aan de klimaatdoelen. Dit kan alleen via een systemische en op impact gerichte aanpak. En als iedereen uit het hele voedselsysteem meedoet, van producent tot consument. Het is nu tijd om te versnellen en op te schalen. Dat zoveel nieuwe stakeholders zich hiervoor willen inzetten, toont commitment en geeft extra energie!''


Toine Timmermans, directeur van Samen tegen Voedselverspilling, en Maarten Elsinga, CEO van Zwanenberg Food Group

Veel nieuwe stakeholders in 2021
Drie jaar na de oprichting verwelkomt de stichting Samen Tegen Voedselverspilling Zwanenberg Food Group als 100e stakeholder. Dit bedrijf wil onder andere reststromen grootschalig gaan verwerken tot soepen en sauzen. Daarnaast sloten de volgende organisaties zich het afgelopen jaar aan bij de stichting: Airtender, Apeel, Compass Group, Energy Food Ingredients, FeedValid, Genson, GROWx, HAS Hogeschool, Henri, KFC, Kwaliflex, Liquidseal Fruits, Looop, MealTip, Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB),  Nijsen Company, Oranjehoen, Perfotec, Phenix, PLUS, Provincie Flevoland, Provincie Overijssel, Schothorst Feed Research, Smits Bron van Energie, Syngenta, Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie (VBZ), Zero Waste Nederland en Zonvarken.

Voor meer informatie:
samentegenvoedselverspilling.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven