Overname van Morrisons uitgesteld tot volgend jaar

Eurocash bekritiseert Poolse mededingings- en consumentenbeschermingsautoriteit na opgelegde boete
Het Poolse Eurocash heeft kritiek geuit op de acties van UOKiK, het bureau voor mededinging en consumentenbescherming van het land, door te beweren dat een boete die het orgaan oplegde aan de retailer en groothandelaar alleen maar kan dienen om de "discriminerende praktijken van leveranciers" ten opzichte van onafhankelijke winkels te versterken. UOKiK legde Eurocash een boete van € 16,5 mln op voor wat het omschreef als "oneerlijk gebruik van contractueel voordeel".
Bron: esmmagazine.com 

Regionale Spar-bedrijven in België blijven investeren in het merk
De multichannelstrategie van Spar biedt klanten een scala aan mogelijkheden om in te spelen op hun behoeften in een snel evoluerende markt. Eind oktober introduceerde de Belgische Spar exploitant Lambrechts een nieuw e-commerce platform SPARonline.be, waarmee onafhankelijke Spar-winkeliers een flexibel systeem krijgen om hun online bestellingen uit te voeren. Twee onafhankelijke Belgische Spar-winkels zijn overgeschakeld op het nieuwste Spar retailconcept. Deze supermarkten, die worden bediend door Spar Retail Partners Colruyt Group, bieden ook verse voedingsmiddelen van hoge kwaliteit en een warme klantenservice.
Bron: spar-international.com 

Carrefour maakt de winnaars bekend van de 1e editie van de European Food Transition Awards
Alexandre Bompard, voorzitter en CEO van Carrefour Group, heeft de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de 1e editie van de European Food Transition Awards. De producten werden geselecteerd op basis van hun inzet voor 4 belangrijke thema's van de Voedseltransitie: gezonde producten, verpakking, klimaat en biodiversiteit. Winnaar in de categorie bereide, verse en diepgevroren producten: McCain - French Fries Tradition, voor zijn lokale wortels met Franse teelt van aardappelen via duurzame tuinbouw. De jury kende ook een nationale prijs toe aan Frankrijk: Sous Le Pommier - Zuiver onbehandeld appelsap, afkomstig van Franse teelt en biologische tuinbouw zonder gebruik te maken van gewasbeschermingsmiddelen.
Bron: carrefour.com 

De miljardairsdynastie Weston stemt in met de verkoop van Selfridges aan de Thai Central Group
De miljardairsdynastie achter Selfridges & Co is het eens geworden over de verkoop van het Britse warenhuis aan het Thaise conglomeraat Central Group, zo verklaarde een persoon die bekend is met de situatie. De Weston familie heeft overeenstemming bereikt over een deal die deze maand zou kunnen worden aangekondigd, zei deze persoon die verzocht niet te worden geïdentificeerd omdat de informatie privé is. Central Group is eigendom van de Chirathivats, een van de rijkste families van Azië. Selfridges en Central Group weigerden commentaar te geven. Selfridges werd in 2003 voor bijna € 702 mln gekocht door de Canadese zakenman Galen Weston en is sindsdien uitgebreid met andere warenhuisketens, waaronder Arnotts en Brown Thomas in Ierland, Holt Renfrew in Canada en de Bijenkorf in Nederland.
Bron: bloombergquint.com 

Overname Morrisons door CD&R in de ijskast gezet wegens volatiele markt
De overname van de Britse supermarkt Morrisons door Clayton, Dubilier & Rice is uitgesteld tot volgend jaar, omdat kredietverstrekkers het enorme schuldenpakket dat de Amerikaanse private equity-onderneming gebruikt om de overname te financieren, terugschroeven om de marktvolatiliteit af te wachten.
Bron: cityam.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven