Nieuw rood Israëlisch grapefruitras presteert goed

Er is een nieuwkomer binnen het Israëlische citrusaanbod: Red Premium Grapefruit. De teelt verloopt in alle opzichten uitstekend. Het nieuwe premium grapefruitmerk werd vorig jaar op de markt gebracht  en is afkomstig uit een uniek teeltgebied, ten noorden van het Meer van Galilea. 

"We hebben vele jaren geduldig afgewacht," zegt Yosi Knop van Galiliee Export. "Vorig jaar hebben we het product dan eindelijk geïntroduceerd. De feedback van de markt had niet beter kunnen zijn. Klanten waren meteen onder de indruk van de hoge kwaliteit en de premium smaakeigenschappen van dit product."

“Ik denk dat we waarde aan deze categorie toegevoegd hebben. Grapefruitliefhebbers wachten al lange tijd op een dergelijke premium smaakervaring, die hiervoor niet bestond."

Yosi zegt dat het bedrijf strikte kwaliteitsstandaarden hanteert. "Dit garandeert dat de Red Premium Grapefruit een perfecte smaakbalans heeft." Veel van de klanten van het bedrijf namen deel aan smaakpanels. Ze vergeleken Red Premium Grapefruit met grapefruit uit andere herkomstgebieden. "De conclusie was unaniem: Red Premium Grapefruit overtrof ze allemaal," legt hij uit. "Dit is een enorm compliment, waar we zeer dankbaar voor zijn."

Vooruitblikkend
"We zijn van plan om onze productie dit seizoen meer dan te verdubbelen. Het weer moet echter wel meewerken. We zagen de vraag vorig jaar groeien en we zullen ons best doen om hieraan te beantwoorden."

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren meer boomgaarden aangeplant, en dan met name ten noorden van het Meer van Galilea. "Dit gebied heeft een unieke topografische ligging," verklapt Yosi. "In combinatie met het klimaat biedt het de ideale teeltomstandigheden, waaraan dit fruit haar uitzonderlijke smaak dankt. We hebben goede vooruitzichten en zijn van plan om onze teelt de komende jaren op te schalen."

"We willen graag alle kopers bedanken die ons vooraf hebben benaderd over de beschikbaarheid voor dit jaar." Galilee heeft veel van dit soort aanvragen ontvangen, in het bijzonder van nieuwe markten. "Deze potentiële klanten hebben vorig jaar van ons merk gehoord en willen het dit jaar inkopen. We beginnen daarom vol enthousiasme aan het nieuwe seizoen van Red Premium Grapefruit,” zegt Yosi tot slot.

Voor meer informatie: 
Yosi Knop
Galilee Export
Tel: +972 544 859 446
Yosi.k@galil-export.com
www.galilee-export.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven