tekort aan arbeidskrachten

Grote Britse aardappelteler krimpt areaal fors in

Guy Poskitt, een grote teler/producent van wortelen en aardappelen in het VK, is van plan zijn aardappelareaal volgend voorjaar met 26% in te krimpen. De redenen hiervoor zijn het tekort aan beschikbare arbeidskrachten, de stijgende teeltkosten en het streven naar meer efficiëntie door geen aardappelen meer te telen op onvruchtbare velden.

"Volgend jaar willen we het aardappelareaal inkrimpen tot 500 acres (200ha) en hebben we 25 £/ton extra op de prijs nodig om alleen maar overeind te blijven", aldus Poskitt.

Poskitt zal zich concentreren op de levering aan McCain, die een groot deel van zijn product afzet aan chipsfabrikant Walkers.

Op nationaal vlak is het aardappelareaal ook aan het krimpen: uit de Defra-telling van juni 2021 blijkt dat het Britse aardappelareaal met 3,9% is gedaald tot 137.000 ha.

Poskitt's is gevestigd in The Firs, Kellington, tussen Selby en Pontefract, waar het teeltbedrijf op ongeveer 2.000 ha niet alleen aardappelen teelt, maar ook suikerbieten, wortelen, pastinaken, koolrapen en pompoenen.

Bron: fwi.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven