Efrain Saucedo Nuñez: "Toename aanbod Braziliaanse limes nauwelijks bij te benen met de vraag"

Limemarkt mist afzet naar bars en restaurants

Tholen - Waar december normaal een goede maand is in de afzet van limes, blijft die vraag momenteel achter. "De limes behoren tot de AGF-producten die het meest geleden hebben onder Corona. Veel vraag van de limes komt traditiegetrouw van bars en restaurants en dat zijn de sectoren die hard getroffen zijn. Al met al is 2021 geen eenvoudig jaar geweest voor limes", constateert Efrain Saucedo Nuñez van Fruta del Huerto.

"Het prijsniveau van de limes ligt momenteel rond de 6 euro. Het voordeel is dat er de laatste weken minder volume deze kant op wordt gestuurd. Dat is gelukkig, want de vraag is gewoon vrij matig. De vraag naar limes leeft richting Kerst altijd wel op, maar dat zal dit jaar dan wel grotendeels van de retail moeten komen en niet uit de hoek van de groothandel", vervolgt Efrain.

"Mexico is zo goed als klaar met het seizoen en heeft dit jaar niet veel limes naar Europa verstuurd. Zij kunnen hogere prijzen maken in de Verenigde Staten. De komende weken zal de aanvoer vanuit Brazilië wel toenemen. De lime-aanvoer naar Europa neemt jaarlijks wel met 10% toe en die uitbreiding komt grotendeels op het conto van Brazilië. Overigens zien we de vraag ook wel toenemen, maar ik vrees toch dat de vraag het aanbod de komende jaren nauwelijks kan bijbenen."

Voor meer informatie:
Efrain Saucedo Nuñez
Fruta del Huerto
IABC 5325
4814 RB Breda
+31 (0)76 303 2934
efrain@frutadelhuerto.com
www.frutadelhuerto.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven