Alleen Nederlandse Elstar bij AH

Vanaf dit seizoen voert Albert Heijn alleen nog Nederlandse Elstar in de schappen. Met het Elstar-vroeg-project en meer aandacht voor Delcorf is gezorgd voor een vroege en constante aanvoer van Nederlandse appelen. Ook bij andere fruitsoorten, waaronder peren, en productgroepen kiest Albert Heijn steeds vaker voor 100% van eigen bodem, meldt NFO.

Aan het begin van het seizoen is eetrijpe Nederlandse Elstar nog beperkt beschikbaar. Daarom koos Vogelaar Vredehof, dat alle appels en peren aan Albert Heijn levert, er jarenlang voor het Elstarseizoen af te trappen met Franse Elstar. “Nu proberen we op een andere manier het Nederlandse seizoen vroeg te starten. We hebben getracht een aanzienlijk deel van het volume van Franse Elstar op te vullen met Nederlandse Delcorf. Daarnaast hebben we een pilot in de teelt opgezet om te werken aan ‘vroege Elstar’”, legt Sier van den Brand, directeur van Vogelaar Vredehof, uit. Samen met de telers is Vogelaar Vredehof er dit seizoen in geslaagd doorlopend Nederlandse Elstar in de schappen te hebben gedurende de start van het seizoen.

De NFO is blij met de belangstelling voor het Nederlandse product. Het is wel van belang dat het niet bij belangstelling blijft, maar dat er ook concrete stappen worden gezet. 

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven