Sapori del mio Orto

Steeds meer Italiaanse paddenstoelen voor de export

In het afgelopen jaar is de afzet van paddenstoelen van het merk Sapori del mio Orto van het Italiaanse bedrijf Sipo niet alleen in Italië, maar ook op de buitenlandse markten gestegen. "Het Verenigd Koninkrijk, Griekenland en Tsjechië zijn enkele van de landen waar we nu al enige tijd onze paddenstoelen naartoe zenden. En momenteel hebben we de Baltische landen in het vizier", zegt Massimiliano Ceccarini, directeur van Sipo.

Massimiliano Ceccarini

"Dankzij onze focus op marketing en op het aanboren van nieuwe markten tijdens de afgelopen twee jaar hebben we ook de eerste leveringscontracten in Noord-Europa ondertekend. Onze aanpak, gekenmerkt door specialisatie en tegelijkertijd een breed assortiment, werpt zijn vruchten af", vertelt Riccardo Giacomini, exportmanager bij Sipo.

"Onze klanten waarderen onze focus op het premiumsegment en de onderverdeling van het assortiment per productfamilie, maar natuurlijk ook de zorg voor de verpakking, de kwaliteit van het product en de continuïteit van de leveringen", zegt Giacomini (foto rechts).

De meest gevraagde producten zijn voorgesneden champignons, gevulde champignons en de mix van paddenstoelen om te sauteren. De laatste tijd groeit ook de afzet van meer innovatieve producten, zoals paddenstoelenragout.

De verse paddenstoelen van het merk Sapori del mio Orto worden aan de retail geleverd in verpakkingen van 300 gram. De paddenstoelen zijn al schoongemaakt, van de steel ontdaan en klaar om te koken. Sommige producten zijn ook al gewassen en ready-to-eat. De paddenstoelen vind je in de verkooppunten in de gekoelde ruimtes van de AGF-afdeling, vlak bij de convenience producten.

De lijn is ontworpen om in samenwerking met de supermarktketens een categoriebeheerplan te creëren. Zo is de verpakking gelijk voor alle paddenstoelenproducten van Sapori del mio Orto; om de categorie te onderscheiden, is er een vast gewicht voor alle artikelen, komen de paddenstoelen goed tot hun recht in een bronskleurige kartonnen schaal en is er een gepersonaliseerd label voor elk afzonderlijk product. Het label is ontworpen om op een eenvoudige en duidelijke manier de verschillende consumptiemogelijkheden en de voedingseigenschappen uit te leggen (uitleg verzorgd door de biologe en voedingsdeskundige Giancarla Monticelli).


 
De verse paddenstoelenlijn van Sapori del mio Orto bestaat uit 12 producten en is onderverdeeld in twee groepen: paddenstoelen met één ingrediënt, zoals Cardoncello oesterzwammen, witte en bruine champignons, in z’n geheel en in plakjes, Portobello champignons, gewone oesterzwam, Shiitake, Pioppino (populier leemhoed) en recepten met paddenstoelen: gevulde champignons, paddenstoelenragout, mix om te sauteren, mix van paddenstoelen, paddenstoelen voor in de oven en salade van paddenstoelen en groenten. De producten kunnen op veel verschillende manieren bereid worden en kunnen dienen als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht.

Voor meer informatie:
SIPO Srl
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN) - Italië
Tel: 39 (0)541 339711
sipo@sipo.it
www.sipo.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven