Koolrabi ter vervanging van koolhydraten in dieet

Het koolrabi-aanbod uit Californië is op dit moment overvloedig. Matt Hiltner van Babé Farms, die de ongewoon gevormde groente de bijnaam "alien veg" heeft gegeven vanwege hoe ze eruit ziet, heeft zowel groene als rode koolrabi in baby- en mediumformaat (gebost) en in bulkformaat (zonder kroontjes). "Dankzij het ongebruikelijk warme weer van de afgelopen weken is het aanbod zelfs beter dan vorig jaar," zegt Hiltner.

De voorraden voor Babé Farms komen het hele jaar door uit Santa Maria. "De koolrabi houdt van het warme weer en daarom is het aanbod de laatste dagen gestegen," zegt Hiltner.

Ook maaltijdpakketten
De vraag komt uit de hele VS en Canada. "We hebben een mooie mix gezien van zowel de vraag vanuit de foodservice en de retail als de nieuwe interesse van thuisbezorgingsbedrijven voor maaltijdpakketten. Koolrabi past goed in dit soort programma's vanwege zijn veelzijdigheid en lange houdbaarheid."

Creatieve toepassingen
Babé Farms verwacht een consistent aanbod en een gestage beweging op de markt in de komende weken, naarmate de vakantiedrukte toeneemt. Hiltner merkt op dat het inruilen van koolrabi voor aardappelen een optie is voor consumenten die de koolhydraten in hun dieet willen beperken. "Met het trendy keto-dieet hebben we gerechten gezien zoals koolrabistamp, gratin, frites, beignets en meer," zegt hij, opmerkend dat het ook rauw kan worden bereid in salades, sla en met augurken. "Versbewerkers zijn dol op koolrabi omdat het in plakjes, blokjes en zelfs noodles kan worden gesneden voor gebruik in zaksalades of gezonde maaltijdpakketten. Ik heb veel creatieve toepassingen voor koolrabi gezien op sociale media nu het geleidelijk aan populariteit in de VS wint," besluit Hiltner.

Voor meer informatie:
Matt Hiltner
Babé Farms, Inc.
+1 805 925 4144
matt@babefarms.com  
www.babefarms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven