In vijf jaar tijd heeft Peru zijn export van blauwe bessen met een factor twaalf verhoogd, gaande van 12.951 ton in het seizoen 2015/16 tot 176.912 ton in het seizoen 2021/22.
Volgens algemeen directeur van de Vereniging van Producenten en Exporteurs van Blauwe bessen van Peru (Proarándanos), Luis Miguel Vega Arias-Stella, wordt tussen augustus en december 90% van het volume aan blauwe bessen uit Peru geëxporteerd. Bovendien wordt tussen september en oktober meer dan 60% van het totaal verzonden.
De belangrijkste markten voor Peruaanse blauwe bessen zijn de Verenigde Staten, waar de helft van de productie van het land naartoe gaat. Daarna volgen Europa, waar 30% van de blauwe bessenoogst naartoe gaat, en China, een exportmarkt die snel groeit.
Luis Miguel Vegas zei dat tot 2020 Biloxi de belangrijkste variëteit was, maar dit jaar is het voorbijgestreefd door de Ventura-variëteit. In 2016 werd van het totale areaal van 3.926 hectare op 2.366 ha (60%) de Biloxi-variëteit geteeld; op 475 ha (12%) Rocio; op 409 ha (10%) Ventura; op 255 ha (6%) Emerald en andere rassen werden op 421 ha (11%) geteeld.