Zuid-Afrika ziet citrusexport stijgen ondanks problemen in de havens

In 2021 hebben Zuid-Afrikaanse citrustelers 161,6 miljoen kartons van à 15 kg citrus uitgevoerd. Dit is 18,6 miljoen kartons meer dan vorig jaar, ondanks de logistieke problemen die zich tijdens het seizoen voordeden.

Landbouweconoom Dr. Kobus Laubscher verklaarde dat het succes van de export ertoe heeft geleid dat de citrussector een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de Zuid-Afrikaanse economie.

Paul Hardman, waarnemend CEO van de Citrus Growers' Association of Southern Africa, wees erop dat de aanhoudende problemen in de havens van het land nog werden verergerd door de onlusten onder de burgerbevolking in delen van KwaZulu-Natal en Gauteng medio juli, waardoor de haven van Durban dagenlang gesloten bleef.

Dit werd op zijn beurt gevolgd door een cyberaanval bij Transnet waardoor de congestie in de havens nog verergerde, precies op het moment dat het citrusexportseizoen piekte.

Hardman: "Met deze uitdagingen in het achterhoofd is het feit dat er in 2021 opnieuw een recordexportseizoen is bereikt, echt opmerkelijk. Dit was alleen mogelijk dankzij de nauwe samenwerking en partnerschappen binnen de sector en met de overheid, en de buitengewone inspanningen van de telers."

Bron: farmersweekly.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven