Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN:

"Wereldwijde voedselimport zal in 2021 recordhoogte bereiken van 1,75 biljoen dollar"

Volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties zal de wereldwijde voedselinvoer in 2021 een recordhoogte bereiken van 1,75 biljoen dollar (bijna 1,55 biljoen euro). Dat is 14% meer dan in 2020. Het is ook 12% hoger dan de prognose van juni. Deskundigen schrijven deze groei toe aan een stijging van de kosten van voedingsmiddelen op de internationale markt en een verdrievoudiging van de transportkosten. In het verslag wordt opgemerkt dat ontwikkelingsregio's goed zijn voor 40% van alle invoer.

Volgens de prognoses zullen de totale kosten van de voedselinvoer met 20% stijgen ten opzichte van vorig jaar. In landen met een laag inkomen en voedseltekorten zal de stijging nog sneller gaan, aldus deskundigen.

De FAO-index van de voedselprijzen is al meer dan een jaar aan het stijgen. In juni en juli van dit jaar werd voor het eerst in 12 maanden een daling genoteerd, maar in augustus zette de groei door. De prijzen worden gevormd door de verhouding tussen vraag en aanbod, die begon te stijgen na te zijn gedaald met het uitbreken van de coronapandemie.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven