René Schmidtlein, Früchte Schmidtlein:

"De kwaliteit van de Italiaanse Lollo Rosso is sinds vorige week weer uitstekend"

"Er is momenteel weer zeer veel vraag naar Italiaanse groenten, aangezien het groentenseizoen hier in Knoblauchsland langzaam ten einde gaat. Groenten zoals bloemkool, koolrabi en verschillende slasoorten zoals Lollo Rosso en eikenbladsla komen langzaam steeds meer hierheen. Er is ook weer vraag naar Belgische en Italiaanse kropsla", vertelt René Schmidtlein van Früchte Schmidtlein. 

"De kwaliteit van de Italiaanse Lollo Rosso was nog niet zo goed, omdat er twee weken geleden sprake was van zeer warm weer. Sinds halverwege afgelopen week is de kwaliteit weer uitstekend. Vooral omdat men met deze sla inmiddels ook beter kan werken dan met de Duitse kassla."

De vraag is weliswaar voorhanden, maar nog niet zo groot als afgelopen jaar, aangezien de vraag vanuit de horeca gezien de moeilijke situatie daar nog zeer bescheiden is. Het seizoen begon circa drie weken geleden en eindigt zodra de eerste regionale producten weer beschikbaar zijn, omdat dan ook de retailers en weekmarkten zich weer zullen focussen op Duitse producten.

Citrus Monna Lisa von Hispalco en Vega Cecilia
"Citrus nemen we uit Spanje af van de merken Monna Lisa von Hispalco, maar ook van Citronet Vega Cecilia, waarvan we onze clementines en sinaasappelen van topkwaliteit ontvangen. Het seizoen is eind oktober/begin november gestart. We hebben weliswaar al enkele pallets verkocht, maar de grote vraag ontbreekt nog," vat René samen.

"We moeten natuurlijk rekening houden met de stijgende benzineprijzen, maar we moeten ook waakzaam zijn en de totale situatie goed in de gaten houden. Hierover praten we dagelijks met onze leveranciers. Vanuit de huidige stand van zaken rekenen we nog niet op prijsstijgingen. Bij de clementines zal er weliswaar sprake zijn van tekorten, omdat er minder aanbod beschikbaar zal zijn, de prijs zal echter constant blijven."

Weinig hoop op de Kersthandel
"Van de Kersthandel verwacht ik dit jaar niet zo veel, juist in de horeca niet. Door de 2G-regeling worden veel klanten zeker afgeschrikt. Ik kan me echter voorstellen dat de vraag vanuit de privéhuishoudens weer zou kunnen stijgen."

Er hebben nog geen horecaklanten van Schmidtlein hun bedrijf op moeten geven. Het is voor velen echter opnieuw problematisch om personeel te vinden, waardoor ze het eten alleen nog ter plaatse aan kunnen bieden en niet meer voor afhalingen/leveringen. De belangstelling voor convenience producten neemt weliswaar toe, maar er bestaat ook nog altijd een goede belangstelling voor verse producten. Retailers en weekmarkten horen tot de hoofdafnemers van Schmidtlein.

Voor meer informatie:
René Schmidtlein
Früchte Schmidtlein GmbH
Neunkirchenerstr. 20
91077 Hetzles, Duitsland
info@fruechte-schmidtlein.de
www.fruechte-schmidtlein.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven