Kiwi Passion Consortium stelt Red Passion van Spaanse bodem voor

Kiwi Passion, een consortium van telers en distributeurs van kiwi’s, werd in 2019 opgericht met als doel de consument een premium kiwi van uitstekende kwaliteit te bieden. Met een prominente aanwezigheid in Italië, Griekenland, Frankrijk en de Verenigde Staten, presenteert het consortium nu ook in Spanje haar eerste rode kiwi van lokale teelt.

Een langgekoesterde droom komt uit
Het Kiwi Passion Consortium, dat bestaat uit de bedrijven Agrilepidio, Alpha Fruit, Cofrulleida, Del Monte, Eden Fruit, Fruitsworldwide, Greenyard Italia, Grupo Català, Heliande en CO.N.VI., heeft de afgelopen jaren het areaal van dit ras uitgebreid. De totale opbrengst voor 2021/2022 wordt geraamd op 500.000 kilo.

Grupo Catalá start dit jaar voor het eerst met de afzet van de Kiwi Red Passion in Spanje onder het merk Brunilda.

"De unieke eigenschappen van Kiwi Red Passion, een explosie van zoetheid en tropische smaak, zullen de consument ongetwijfeld verleiden. Het fruit verrast niet alleen met zijn smaak, maar ook met zijn kleuren, want binnen het gele vruchtvlees ligt een rood hart."

"De unieke smaak van Kiwi Red Passion, het resultaat van uitstekende teeltomstandigheden in de regio’s waar deze kiwi groeit en van de passie waarmee de partners van het consortium deze variëteit telen, maken van Kiwi Red Passion een product waar de Spaanse consument verliefd op zal worden, net zoals ook de Italiaanse consument verleid werd door de frisse smaak en vlezigheid van dit buitengewone fruit."

Voor meer informatie:
Kiwi Passion Consortium
Viale Bianca Maria, 39
20122 Milaan, Italië
www.kiwipassion.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven