Tesco neemt supermarktketen Joyce's in Ierland over

Alfa Beta sluit zich aan bij Mega Image in het vervolg van Albert Heijn's droognevelsuccesverhaal
Door best practices te delen binnen alle Ahold Delhaize merken, kunnen we elkaar ondersteunen om de concurrentie voor te blijven. Een voorbeeld hiervan is de succesvolle implementatie van een pilotprogramma dat de positieve effecten van droge verneveling op AGF-producten in onze merken Alfa Beta en Mega Image ziet. Dit komt na het succesvolle Not for Resale (NfR) European Waste Reduction evenement waar Albert Heijn zijn beste praktijken op het gebied van dry misting deelde.
Bron: aholddelhaize.com 

Britse retailers verhogen winkelprijzen voor het eerst sinds 2019
Britse retailers hebben in november voor de 1e keer in meer dan 2 jaar hun prijzen verhoogd, omdat de coronapandemie de wereldwijde toeleveringsketens heeft getroffen, de beschikbaarheid van personeel heeft beperkt en de inflatie voor het winkelend publiek heeft opgedreven, zo bleek uit een enquête. Met de Bank of England die deze maand een 1e renteverhoging moet overwegen sinds het uitbreken van de coronacrisis, zei het British Retail Consortium dat de winkelprijzen met 0,3% stegen ten opzichte van november 2020, de 1e jaarlijkse stijging sinds mei 2019.
Bron: reuters.com 

VK: Sainsbury’s opent 1e supermarkt in Ludlow
Sainsbury's heeft zijn allereerste supermarkt geopend in de stad Ludlow. De winkel, met een oppervlakte van 1.817 m2, werd geopend door locoburgemeester van Ludlow Vivienne Parry en Ludford Parish Council voorzitter Imogen Liddle, samen met Ludlow Primary School leerling Lottie Wells die een wedstrijd won om een limited-edition Sainsbury's tas voor het leven te ontwerpen voor de opening.
Bron: theretailbulletin.com 

Tesco neemt supermarktketen in Ierland over
Tesco Ierland heeft de overname aangekondigd van 10 Joyce's Supermarkets-winkels in Galway. De winkels opereren momenteel onder het onafhankelijke merk van de familie Joyce. Afhankelijk van de goedkeuring van de lokale mededingingsautoriteiten zullen de winkels in 2022 worden omgedoopt tot Tesco-winkels. Het huidige personeel wordt uitgenodigd om bij de onderneming te blijven.
Bron: kamcity.com 

Waitrose betreedt onafhankelijk kanaal met Margiotta-partnerschap
Waitrose-producten zullen voor het eerst verschijnen in onafhankelijke buurtwinkels als onderdeel van een partnerschap met de Edinburgh en East Lothian buurtwinkelketen Margiotta. Door de samenwerking zullen vanaf 30 november meer dan 600 Waitrose-producten verkrijgbaar zijn in de 10 winkels van Margiotta.
Bron: conveniencestore.co.uk 

Sainsbury's zet in op gezonde levensstijl
Universiteit van Leeds helpt mensen over te schakelen op gezondere, duurzamere voedingspatronen. Als onderdeel van haar ambitie om gezonde en duurzame voeding voor iedereen gemakkelijk te maken, heeft de IGD de eerste resultaten bekend gemaakt van haar in-store gedragsveranderingstests, waarbij werd getest welke strategieën op het verkooppunt consumenten kunnen aanzetten tot gezondere, duurzamere keuzes voor eten en drinken.
Bron: igd.com 

Rusland: Magnit verhoogt prognose winkelopeningen na aankondiging huurovereenkomst
De Russische retailer Magnit heeft zijn verwachtingen voor het openen van winkels voor het hele jaar verhoogd na de aankondiging dat het een overeenkomst heeft bereikt voor langlopende erfpachtrechten voor 58 winkels onder het merk Radezh in Volgograd.
Bron: reuters.com 

Tesco introduceert 'Tesco Media and Insight'-platform
Tesco introduceert 'Tesco Media and Insight, powered by dunnhumby', een nieuw platform om leveranciers en bureaus te helpen effectiever met klanten om te gaan en inzicht te krijgen in hun veranderende behoeften.
Bron: tescoplc.com 

Spaanse Cabify plant online boodschappenbezorging in Latijns-Amerika in 2022
De Spaanse app Cabify zal volgend jaar beginnen met het aanbieden van leveringen van levensmiddelen in zijn Latijns-Amerikaanse markten, na het debuut van de dienst in Spanje een maand geleden, zei Lucia Chavarri van Cabify.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven