Louis De Cleene, Devos Group:

"Onze perenverkoop ligt nu al 20% hoger dan vorig jaar"

Tholen - De afzet van Conference-peren verloopt voortvarend. "Er zijn heel veel peren weggegaan de laatste weken", constateert Louis De Cleene van Devos Group uit Bekkevoort. "Prijstechnisch kenden we tijdens diezelfde periode wel onvoorspelbare en volgens ons onnodige stijgingen en dalingen. De aanhoudende onzekerheid door Corona is en blijft een bepalende factor, maar ten opzichte van vorig jaar hebben we al 20% meer peren verkocht."

Devos Group richt zich bij de afzet hoofdzakelijk op de Belgische, Franse en Duitse markt, voornamelijk retail, maar ook groothandel. "Ook Scandinavië doet goed mee, al is dat voor ons bedrijf qua volume geen grote afnemer. De vraag vanuit Spanje blijft voorlopig achter. De vaste lijnen blijven wel goed doorlopen, maar de dagdagelijkse handel richting Spanje is beperkt."

"Tijdens de Sinterklaas-week is de handel in hardfruit traditioneel wat kalmer. De rest van het perenseizoen zie ik het positief in. De opbrengsten zijn lager dan vorig jaar en er is een hoge pack-out, maar dat wisten we voordat het seizoen begon. We monitoren de kwaliteit goed, daar specialiseren we ons echt in en dus voorzien we geen problemen om onze klanten weer jaarrond Conference-peren aan te bieden", zegt Louis.

"Goede peren zijn zeldzaam en dus duur. Op de klok liggen de prijzen voor de verschillende sorteringen tussen de 75 en 85 cent en ook de Klasse II blijft goed meedoen. Ook de afzet en prijszetting van de Doyenne du Comice-peren verloopt goed, we beleveren onze klanten met deze peer nog tot en met maart. Bovendien blijven de rode Early Desire-peren het goed doen, maar daar is eigenlijk elk jaar tekort van."

"De appelmarkt zit dit jaar goed vol, al had ik gedacht dat het nog moeizamer zou verlopen. Ons clubras Primo loopt naar goede gewoonte makkelijk weg via de vaste lijnen. Verder verwachten we heel veel van de nieuwe RubisGold-appel waarvan wij de exclusiviteit hebben in de Benelux. De reacties zijn veelbelovend en we hopen dat we hiermee een nieuwe trend in gang kunnen zetten!"

Voor meer informatie:
Louis De Cleene
Devos Group 
Eugeen Coolsstraat 66
3460 Bekkevoort - België
+32(0)16 77 97 58
louis@devosgroup.com         
www.devosgroup.com    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven