Afzet winterradicchio op stoom ondanks moeilijk seizoen

De winterradicchio beleeft geen makkelijk seizoen, met veel aanbod en een stagnerende consumptie, veel ongedifferentieerd product en markten die niet reageren zoals het hoort. In deze weinig geruststellende situatie werpt de Radicchio di Verona BGA echter een positief licht op de zaak.

Christiana Furiani op archiefbeeld

“Op dit moment is Radicchio di Verona BGA het meest in trek en het weet zich op de markten te onderscheiden. De redenen zijn vrij simpel: dankzij de kwaliteit die gewaarborgd wordt en alle communicatie die de laatste jaren is gevoerd, weet de koper dat hij een gewas koopt dat te allen tijde goed is. Het BGA-merk is in dit geval synoniem met onderscheidend vermogen, en de resultaten bevestigen dit”, zegt Cristiana Furiani van Geofur. 

Radicchio di Verona BGA wordt vooral in het noorden gekocht, maar sinds enige tijd wordt hij ook in Midden- en Zuid-Italië gewaardeerd. In het buitenland is Oostenrijk een referentiemarkt, evenals Duitsland, hoewel het gaat om kleine hoeveelheden.

“Het positieve signaal stemt mij optimistisch over de voortzetting van deze aanpak. De klanten kiezen niet zomaar voor onze radicchio en we werken er dan ook hard voor om ze aan ons te binden. Door de kenmerken van een gebied, de teeltmethoden bekend te maken, kunnen wij feedback krijgen, en dat is waar wij al jaren mee bezig zijn”, zegt Cristiana.

“Het BGA-merk weerspiegelt in dit geval wat er achter de teelt schuilgaat en de zorg die de telers elke dag aan hun werk besteden. De programmering doet de rest”, besluit Cristiana.

Voor meer informatie:
Cristiana Furiani
OP Geofur  
Via Gallese, 17
37045 Legnago (VR) - Italië
+39 0442 641344
info@geofur.it
www.geofur.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven