Siciliaans avocadoseizoen van start

De teelt van de Siciliaanse avocado is begonnen. Alessandro Scurria, manager bij Fondaco in het Siciliaanse Torrenova vertelt hierover.

De boomgaard van Torrenova

Deze teelt kan profiteren van uiterst gunstige bodem- en klimaatomstandigheden, aan de ene zijde begrensd door het Nebrodi-gebergte en aan de andere zijde door de kust van de Tyrreense Zee. Het bedrijf heeft, door de ligging, een goede balans tussen de zon en de wind. 

Alessandro Scurria

“Dit is het eerste jaar en we oogsten geleidelijk, naar gelang de juiste rijpheid. De meningen van de deskundigen die in onze opdracht de voortgang van de 10 hectare analyseren, zijn unaniem positief”, zegt Alessandro Scurria. 

“De testen en de cijfers geven ons gelijk, want wij hebben de juiste teeltoppervlakte, de juiste blootstelling aan de wind en de juiste hoeveelheid en kwaliteit irrigatiewater. Kortom, wij hebben alles wat nodig is om te kunnen concurreren, met het voordeel van de geografische nabijheid van de grote consumentenmarkten van Midden- en Noord-Europa. Dit jaar verwachten wij een goede hoeveelheid Hass-avocado’s te oogsten, maar tegen volgend jaar zullen de cijfers veranderen, mits het weer goed is.”

De komende jaren zal de avocadoteelt een geplande uitbreiding tot 50 hectare krijgen. Fondaco is een bedrijf met groot potentieel, dat sinds enkele jaren op vier hectare grond Wonderful-granaatappels teelt, die volgens de Israëlische methode worden gekweekt, waarbij uitsluitend naar hoge kwaliteit wordt gestreefd.

“Wij willen dat er geen enkele twijfel bestaat over de kwaliteit van onze gewassen. Wij zijn dit proces op de best mogelijke manier begonnen door alleen de beste gewassen toe te wijzen aan de versmarkt. Wij zullen van meet af aan hetzelfde doen met avocado's, zodat de combinatie Fondaco en kwaliteit altijd aan elkaar gekoppeld wordt.”

“Dezelfde strategie hanteren wij voor onze limesteelt. Bovendien zal het vanaf dit jaar mogelijk zijn om onze gewassen online te kopen via nameravigghia.it.”

Fondaco is enige tijd geleden begonnen met het proces van biologische certificering voor de limes- en avocadoteelt.

Voor meer informatie:
Alessandro Scurria
Azienda Fondaco Srl
C.da Pietra di Roma sn
98070 Torrenova (ME) - Italië
Tel: +39 3351428731
alessandro.scurria@gmail.com
nameravigghia.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven