Wit-Rusland: agri-export bijna verdubbeld in 2010-2020

De agri-export van Belarus is de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld.  "Ons land heeft grote resultaten geboekt in de land- en tuinbouwsector. Sinds 2010 is de export bijna verdubbeld tot een totaal van 5,8 miljard dollar in 2020 (tegenover 3,4 miljard dollar in 2010). Land- en tuinbouwproducten zijn goed voor 20% van de totale export van het land," zei vicepremier Aleksandr Subbotin tijdens een recente bijeenkomst.

In de periode januari-september 2021 exporteerde Belarus voedingsproducten en landbouwgrondstoffen ter waarde van meer dan 4,7 miljard dollar (+12,6% j-o-j). De deviezeninkomsten stegen met 529 miljoen dollar. "Het is verheugend vast te stellen dat samen met de groei van de uitvoer ook de voedselinvoer van Belarus aanzienlijk is gedaald. Het handelsoverschot is toegenomen (bijna 1,7 miljard dollar in januari-september)," aldus de vicepremier.

Wit-Rusland heeft onder meer de uitvoer van aardappelen, groenten, paddenstoelen, chocolade, brood en banketbakkersproducten opgevoerd. Verwacht wordt dat de uitvoer van Wit-Rusland van landbouwproducten en voedingsmiddelen in 2021 meer dan 6 miljard dollar zal bedragen.

Bron: eng.belta.by


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven