Openingsprijs begint hoog

Eerste aardbeien van het seizoen op de Chinese markt

Allerlei soorten aardbeien voor verschillende prijzen verschenen in de schappen van fruitwinkels in Guangxi. De verse aardbeien trokken drommen klanten. Een winkeleigenaar legde uit dat de eerste aardbeien van het seizoen onlangs op de markt waren gekomen en dat alle rassen in de winkel afkomstig waren uit andere teeltgebieden en dat de prijzen dienovereenkomstig verschilden. De milky aarbei uit Yunnan, bijvoorbeeld, wordt verkocht voor € 2,77 per punnet van 250 gr. Aardbeien uit Dandong in Liaoning zijn met € 6-13 per punnet iets duurder. De prijzen verschillen ook naargelang de kwaliteit van het product.

Een handelaar verklaarde: "De populairste aardbeivariëteit is aardbei 'De jonge schone'." Op dit moment zijn de meeste aardbeien op de Guangxi-markt afkomstig uit Dandong in Liaoning en Qujing in Yunnan. De prijzen in de teeltgebieden zijn min of meer dezelfde als in de vorige jaren. Het seizoen is echter nog maar net begonnen, zodat het aanbod klein is en het assortiment beperkt. Bovendien zijn de transportkosten gestegen. Daarom is de prijs van aardbeien op de Guangxi Yulin markt vrij hoog.

De aardbeien op de Guangxi-markt zijn allemaal afkomstig uit teeltgebieden buiten Guangxi. Lokale aardbeien zijn nog niet geoogst. De weersomstandigheden zijn ongunstig geweest, waardoor de Guangxi aardbeien dit jaar iets later op de markt zullen komen. De oogst zal waarschijnlijk niet voor half december beginnen, wat betekent dat de aardbeien uit Guangxi niet voor januari in grote hoeveelheden op de Chinese markt zullen komen en dat het totale aanbod waarschijnlijk iets kleiner zal zijn dan vorig jaar.

Bron: Yulin Daily


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven