Het Siciliaanse Tarocco seizoen is net begonnen

De Siciliaanse telersvereniging Ecofarm vordert gestaag met de succesvolle oogst van kaki's, terwijl ook een begin is gemaakt met de eerste sinaasappelen.

Maurizio Fiorenza, in 2020

"We gaan nog steeds door met het kaki-seizoen, tot begin december, en in de tussentijd zijn we begonnen met het oogsten van onze populaire sinaasappels. Het gaat om de vroege Tarot TDV en Nucellare, die we enkele dagen geleden begonnen te verschepen, maar we zijn ook klaar met de Ippolito, Moro, Tarocco Gallo, Tarocco Ippolito en Tarocco dolce VCR variëteiten," aldus Maurizio Fiorenza, sales manager van de Siciliaanse producentenorganisatie.

"Ondanks de productieverliezen die we hebben geleden door het slechte weer in heel Sicilië, selecteren we alleen producten van de hoogste kwaliteit om voor 100% aan de vraag van onze Italiaanse en buitenlandse handelspartners te voldoen. Tot eind mei 2022 zullen wij de variëteit Tarocco Meli beschikbaar hebben. Wat de productievolumes betreft, schatten we dat er dit seizoen ongeveer 4.000 ton beschikbaar zal zijn. In de komende twee tot drie jaar zal dit verviervoudigen door de uitbreiding van de al bestaande faciliteiten," vervolgde de manager.

Het Italiaanse Eco Farm garandeert de consument sinaasappelen van hoge kwaliteit, zoet en geurig, gegarandeerd voedselveilig.

"Sinds enige tijd zijn de consumententrends gericht op gezonde voeding, en met Covid ontstond er een stormloop op producten met een hoog gehalte aan de vitamines A, C en K die in kaki's voorkomen. Om nog maar te zwijgen van de vitamine C in Siciliaanse sinaasappelen. Deze laatste zijn uiterst gezond, omdat ze niet worden behandeld, zoals het fruit uit sommige andere gebieden. Dus ook al is de internationale groenten- en fruitmarkt momenteel wat traag, mede door Covid, onze producten stellen nooit teleur," voegt Fiorenza eraan toe.

"Ons fruit is gezond en natuurlijk, rijp op het juiste moment, van het sap tot de schil, want het wordt niet behandeld met was of andere stoffen. We zijn hier altijd heel voorzichtig mee, zodat we onze klanten dezelfde kwaliteit bieden die wij zelf zouden eisen. Daarom: 100% natuurlijke, onbehandelde producten met eetbare schil."

Voor meer informatie:
Maurizio Fiorenza
O.P. Eco Farm s.r.l.
Sede Legale: Viale della Regione, 232
93100 Caltanissetta
Stabilimenti: C.da Judeca
93011 Butera (CL), Italië
Tel: +39 0934 921558
info@ecofarmitalia.com
www.ecofarmitalia.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven