Duitse ambassadeur onderzoekt export Cambodjaanse mango's naar EU-markt

Cambodja is van plan verse en gedroogde mango's naar de Europese markt te exporteren. Met name Duitsland zou interessant zijn voor de export van Cambodjaanse mango's. Op 24 november brachten ambtenaren van de Duitse ambassade en de Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) een bezoek aan Kirirom Food Production Co (KFP) en andere mangotelers, op zoek naar potentiƫle leveranciers van verse en gedroogde mango's om in te spelen op de grote Europese vraag naar het fruit.

De verkoopmanager van KFP, Meas Holy, verklaarde dat ambassadeur Christian Berger en de delegatie hebben gesproken over steun voor de verwerkingsinstallatie van het Cambodjaanse teeltbedrijf en over het vergemakkelijken van de aankoop van mango's voor uitvoer naar Duitsland en andere Europese landen.

Hoewel geen specifieke ramingen werden gegeven van het volume mango's dat voor export in aanmerking komt, zeiden de ambtenaren dat zij de samenwerking tussen de kopers in de EU en de op de export gerichte plaatselijke bedrijven zouden steunen en versterken, aldus Holy.

Bron: phnompenhpost.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven