Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 1-14 februari 2021

25 jaar Uitgeverij Boekhout en JEM-id


Een zolderkamer en een plan om een Handboek voor de Hollandse AGF-handel te maken. Daarmee begon op 1 februari 1996 het avontuur van Uitgeverij Boekhout in Scherpenisse. Vandaag viert het bedrijf haar 25-jarig jubileum. Inmiddels is de naam van de groep veranderd in de internationale naam Fresh Publishers.


Ook softwarebedrijf JEM-id vierde dat het bedrijf 25 jaar geleden werd opgericht door Martijn van Andel, Jefry van den Hoeven en Vanja van der Palm. Inmiddels bestaat het bedrijf uit 60 medewerkers.


R&M Forwarding gaat een nieuw koelhuis bouwen op Nieuw-Reijerwaard. In februari gaat de bouw van start en de verwachting is dat het warehouse in het vierde kwartaal van 2021 grotendeels gereed zal zijn. Van de 3 hectare grond zal er ongeveer 15.000 m2 worden bebouwd.


Familiebedrijf Javeko, gespecialiseerd in de bouw van koelcellen voor de foodsector, ging per 1 januari 2020 in andere familiehanden over. Javeko, opgericht door Jan van Eekelen in 1998, wordt overgedragen aan zijn zoon, Arnold van Eekelen, en zijn schoonzoon, Maurits Mol. Jan blijft als adviseur voor klanten en het management nog betrokken bij de onderneming.


Lans Groep heeft op 4 januari 2021 20 hectare grond gekocht waarop dit jaar nog een kassencomplex van 6,5 hectare gebouwd wordt. Na realisatie van de nieuwbouw beschikt de onderneming, die dus blijft groeien, over ruim 79 hectare glasopstanden en voldoende grondposities om nog eens 35 hectare te bouwen. Daarmee komt de teler uit op 114 hectare in de toekomst.


Combilo gaf met grote verslagenheid kennis van het overlijden van haar zeer gewaardeerde oud-directeur de heer Kees van Rossum."Kees was de tweede generatie Van Rossum, die als directeur/eigenaar samen met zijn broer de leiding had over het familiebedrijf. Hij was een koopman in hart en nieren en bovenal een warme, charismatische persoonlijkheid die aandacht had voor alle medewerkers."


Bij Van Onselenen Aubergines werden maandag 8 februari de eerste rijpe vruchten geoogst. De afzet verloopt via Oxin Growers. Maar... Van Onselen Aubergines is het bedrijf waar ook darter Dirk van Duijvenbode, 'Aubergenius', werkt en die staat garant voor actie. Hij gaat het eerste doosje veilen voor het goede doel, Make-A-Wish Nederland. 

Als groenten- en fruitexporteur op de Russische markt maakte Hoofdman-Roodzant de laatste jaren steeds meer de switch van het verzenden van mix-ladingen naar het verschepen van directe containers, rechtstreeks vanaf de leveranciers in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, India en Zuid-Europa. Om alle verschepingen en benodigde documentatie inzichtelijk te maken binnen één portaal, ging de exporteur op zoek naar een tool om alle informatie realtime te beheren. Toen die er niet bleek te zijn, sloeg het bedrijf zelf aan het ontwikkelen.


De eerste honderd dagen bij Willem Dijk AGF zitten er alweer op bij commercieel directeur Richard van der Helm. De cirkel is daarmee rond voor de geboren Enschedeër die de afgelopen jaren werkte voor Sanders Supermarkt, EMTÉ Supermarkten, Sligro Food Group en Action.
"Mijn stip op de horizon is dat we de meest klantgedreven organisatie worden in zijn soort."

 


De grootste kiwileverancier ter wereld Zespri kiest voor Aartsen als nieuwe distributeur. Aartsen is marktleider in Nederland als leverancier van het totale groenten- en fruitpakket aan de non-retailhandel. Dankzij het partnership met Aartsen vergroot Zespri haar marktgebied in Nederland en samen zorgen ze voor een betere beschikbaarheid en service naar hun afnemers. Zo maken Aartsen en Zespri hun gezamenlijke ambitie waar en zorgen ze ervoor dat de markt voor kiwi’s in Nederland verder groeit.

Het is winter. Alles is nog steeds wit. En het vriest dat het kraakt. Het levert veel mooie plaatjes op, maar zorgt ook voor de nodige overlast. Gisteren maakten we al melding van lege schappen in diverse supermarkten. Diezelfde dag werd ook duidelijk dat diverse kassen flink zijn beschadigd door de hoeveelheid sneeuw op de daken. 


Zondag 7 februari 2021 is op 86-jarige leeftijd de heer Henk Banken, grondlegger, oud directeur, ambassadeur en lid van Raad van Advies Banken Champignons Group, na een kort ziekbed overleden.


De AGF-export naar het Verenigd Koninkrijk heeft te maken met de nodige hobbels als gevolg van de Brexit. William Verhage, als account manager bij Valstar verantwoordelijk voor de export naar Engeland en Ierland, verwacht dat hiervoor uiteindelijk wel een oplossing zal komen, maar denkt wel dat de handelsstromen deels zullen verschuiven.


Cees en Truus al jaren gelukkig met elkaar, vandaag 50 jaar getrouwd. Kinderen en collega’s van Groda A.G.F. bv feliciteren hen op 12 februari via deze weg met deze mooie mijlpaal (coronarestricties laten geen feest toe, maar dit moment mag niet ongemerkt voorbijgaan).