"Ik maak er gewoon het beste van"

Nic Jooste na vlucht uit Zuid-Afrika in isolatie

Tholen - Donderdagnacht vloog de in de AGF-handel bekende Nic Jooste terug vanuit Zuid-Afrika naar Nederland. De terugreis verliep echter iets anders dan verwacht. Vrijdagochtend landde hij om 11 uur 's ochtends in Nederland, maar pas om 16.45 uur mocht hij het vliegtuig verlaten. Daar werden de passagiers afgevoerd naar een ruimte op Schiphol. Toen bleek echter zijn Corona-test positief en moest Jooste in isolatie. Om 3.15 kwam hij vrijdagnacht in het hotel aan.

"Of ik de nieuwe 'Zuid-Afrikaanse variant' van Corona heb, weet ik nog niet. Dat onderzoekt de GGD momenteel. Ik hoop het wel, want het schijnt een milde variant te zijn. Gelukkig heb ik nog niet veel last van het virus, al heb ik vandaag enkele symptomen, dus ik zal zeker tot zaterdag op deze hotelkamer in isolatie zitten", vertelt Nic. Hij probeert het beste maar van de situatie te maken. "Ik kan me goed bezig houden met mijn werk, ben lekker aan het schrijven, heb een yogamatje en heb drie boeken op Bol.com besteld. Het is natuurlijk niet de situatie die je wenst, maar ik krijg alles wat ik nodig heb en ik word veel door mijn vrienden en familie gebeld."

Ook de landelijke media wist Jooste de afgelopen dagen al goed te vinden. "Daar ben ik wel een beetje klaar mee, maar ik moet bereikbaar zijn voor de GGD en zij bellen anoniem. Dat doen die verslaggevers ook, dus voor je het weet, zit je dan weer bij Hart van Nederland en in het Radio 1 journaal", aldus Nic. Voor mensen die thuis wonen wordt ook thuisisolatie geaccepteerd, maar dat was voor hem geen optie. "Ik woon samen met mijn gezin en wil dat risico gewoon niet lopen. Tot zaterdag zal ik dus op deze paar vierkante meter moeten leven. Dat is dan even niet gemakkelijk, maar dat heb ik er wel voor over."

Meer zorgen maakt Jooste zich over de buitenlandse reizigers, die niet de zorg hebben van mensen om zich heen. "Ik zou het wel mooi vinden als we voor deze mensen een actie op touw kunnen zetten om ze te sponsoren met een mooie fruitmand. Dat moet voor een AGF-bedrijf toch te regelen zijn!"

Wil je Nic een hart onder de riem steken, stuur dan een mailtje naar nic@nicjooste.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven