Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chef-kok laat zich inspireren door lokaal geteelde mini shiitake

Bijna twintig jaar kweekt Fer Aerts, directeur en eigenaar van Eko Shii take, al biologische shiitake voor afnemers in binnen- en buitenland. In het Brabantse Overloon werken dagelijks twaalf werknemers aan de teelt. Fer Aerts is trots op zijn product en omschrijft het als dagvers, stevig en vlezig.  

Chef kok Nicky Welten van restaurant Markt8 uit Asten experimenteert continu met nieuwe lokale producten. Hij laat zich erdoor inspireren en komt zo tot nieuwe mooie gerechten. Zo ook de mini shiitake uit Overloon. Een door Eko Shii take gekweekt product. "Het is een handzaam en mooi product. Het niet vooraf hoeven bewerken maakt dat de eigenheid en structuur van het product zichtbaar blijft, dat is erg mooi", vertelt Nicky.  


Markt8 in Asten

Fer geniet ervan dat zijn producten gebruikt worden in hoogwaardige gastronomie. "We zijn dagelijks hard aan het werk om volgens hoge standaarden een mooi product te kweken. Als er dan mee gekookt wordt geeft dat waarde en plezier aan ons werk! Ook bij Eko Shii-take wordt continu gekeken naar mogelijke innovaties en nieuwe producten, als er dan een aanslaat is dat erg mooi", besluit Fer.


Chef kok Nicky Welten en zijn gerecht met risotto met mini-shiitake

Voor meer informatie:
Eko shii-take
www.ekoshii-take.nl 

Publicatiedatum: