Nadir Sahin - Sahin Karlsruhe:

"Piek Turkse Sultana-druivenseizoen over circa twee weken afgelopen"

Turkse Sultana-druiven zijn momenteel nog volop beschikbaar, maar het seizoen nadert desondanks het einde. "Tot aan het einde van het jaar zullen er wel kleinere hoeveelheden beschikbaar blijven, maar het hoofdseizoen zal vermoedelijk over circa twee weken afgelopen zijn", voorspelt Nadir Sahin, inkoper en verkoper van groenten en fruit bij het gelijknamige familiebedrijf op de groothandelsmarkt Karlsruhe.

De gespecialiseerde groothandelaar biedt zijn afnemers - overwegend zelfstandige retailers, weekmarkthandelaren en gastronomen - witte evenals rode en zwarte Sultana-druiven aan. "Het seizoen is circa twee maanden geleden begonnen: de populariteit van de donkere druiven stijgt, terwijl vroeger eerder de witte druiven goed ontvangen werden. Qua prijs is de tendens naar mijn idee eerder gelijkblijvend", schetst Nadir, die zijn druiven afhankelijk van de kwaliteit voor gemiddeld 12 euro per 5 kg verkoopt.

Witte Sultana-druiven uit Turkije kenmerken zich door een goudgele schilkleur. De latere exemplaren worden vanwege de temperatuur in zakken verkocht, aldus Nadir Sahin (op foto rechts).

Stabiele marktsituatie bij granaatappelen
Naast Sultana-druiven neemt Nadir momenteel eveneens grote hoeveelheden granaatappelen uit Turkije af. "Ondanks aangescherpte grenscontroles in tijden van corona is de kwaliteit van de granaatappelen ronduit goed. Over het algemeen geldt: des te groter de granaatappel, des te duurder ze is. De grotere maten zijn bij granaatappelen nog steeds het populairst. Dat betekent in de praktijk 7-8 stuks per kratje van 5 kg."

Hoewel ook in andere landen van het Middellandse Zeegebied inmiddels op grote schaal granaatappelen geteeld worden, zijn de Turkse granaatappelen tijdens het hoofdseizoen niet te verslaan. "Spanje, Italië en Israël kunnen Turkije over het algemeen niet evenaren, hoewel de Italiaanse kwaliteit dit jaar niet slecht is. De Spaanse granaatappelen zijn iets witter en vooral zoeter; de granaatappelen uit het Turkse teeltgebied Antalya zijn daarentegen eerder zoet/zuur en daarom bij veel klanten populairder", ziet Nadir.


Citrus van het merk 'Der Flieger'

Exclusief merk
Verder is ook het Europese citrusseizoen bij de firma Sahin in volle gang. Spanje staat in het citrussegment volgens Sahin met afstand vooraan. "We hebben sinds dit jaar het merk 'Der Flieger' nieuw in het assortiment en hebben daarmee een onderscheidende verkooppositie op de groothandelsmarkt Karlsruhe", zegt Nadir tot slot.

Voor meer informatie:
Nadir Sahin
Sahin Fruchtimport GmbH
Weinweg 43 (Großmarkt)
76137 Karlsruhe,Duitsland
Tel.: +49 0721 961850
info@sahingmbh.de    
www.sahingmbh.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven