Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In 2016 werden in Peru 13 blauwe bessenrassen geteeld, nu zijn dat er 60

Nu het einde van het blauwe bessenseizoen 2021-2022 weer in zicht is, geeft de Vereniging van Telers en Exporteurs van Blauwe Bessen van Peru (Proarándanos) al enige informatie vrij over het voorbije seizoen.

Wat de werkgelegenheid betreft, meldde Luis Miguel Vegas, directeur van Proarándanos, dat de Peruaanse blauwe bes een recordaantal van meer dan 120.000 directe banen heeft opgeleverd, waarvan 52% wordt ingenomen door vrouwen.

De teelt van blauwe bessen vindt plaats in regio's zoals Áncash, Cajamarca, Ica, La Libertad, Lambayeque, Lima, Moquegua en Piura. Er zijn dit jaar heel wat investeringen in infrastructuur en sociale programma's gedaan om het niveau van onderwijs en gezondheidszorg te verbeteren in de streken waar de blauwe bessenteelt sterk staat.

Het exporteerbare aanbod is een relevante factor geweest in de toename van de Peruaanse export. In 2016 werden slechts 13 variëteiten blauwe bessen geoogst, nu zijn dat er ongeveer 60. Op die manier heeft Peru veel rassen ter beschikking om de markten over de hele wereld te beleveren.

Tot eind november hebben 73 Peruaanse bedrijven 175.574 ton blauwe bessen geëxporteerd, 36% meer dan de 128.900 ton van vorig seizoen in dezelfde periode. De Verenigde Staten namen 55% van het Peruaanse exportaanbod af (95.735 ton, +46%). Naar Europa werd 51.634 ton verzonden (+11%) en naar China 23.612 ton (+75%). India, dat onlangs zijn grenzen heeft geopend voor Peruaanse blauwe bessen, heeft tot op heden 26.372 kilogram ingevlogen.

Voor meer informatie:
Proarándanos
Tel: +51 980 503 363
proarandanos@proarandanos.org 
www.proarandanos.org

Publicatiedatum: