Forsfood op Interpom

Eerste van een nieuwe generatie schilmachines

Forsfood vierde haar 30-jarig jubileum met de introductie van een nieuwe generatie schilmachines. De nieuwe schilmachines zijn de oplossing voor uitdagingen bij het schilproces in de jaren 2020, met name op het gebied van kwaliteit en capaciteit. Zo leveren de machines van Forsfood goede schilprestaties bij de verwerking van grotere producten, zoals zoete aardappelen. 

Rune Särs, exportmanager bij Forsfood: "Wanneer we zeggen dat deze machine de eerste van een nieuwe generatie schilmachines is, dan is dat ook echt zo! Allereerst hebben we bij het het ontwerp en de technologie van deze machine goed gelet op welke aspecten belangrijk zijn voor nu en toekomstige generaties. De machine is gebouwd om lang mee te gaan en biedt de mogelijkheid tot aanpassingen en upgrades. De messenrollers hebben een nieuw ontwerp gekregen, waarop patent is aangevraagd. Ze beschikken over een breder snijvlak wat garandeert dat het product geheel wordt geschild. Het is ook mogelijk om de rollers opnieuw te slijpen. Hierdoor hebben de messen een lange levensduur."

"Ons slimme managementsysteem beschikt over eigenschappen die de machines gebruiksvriendelijker maken. Daarnaast biedt het de  mogelijk om de productie te monitoren en gegevens te verzamelen. De machines van Forsfood zijn vervaardigd van lokaal geproduceerd roestvrij staal en zijn aan het einde van hun levensduur nagenoeg geheel recyclebaar. Bovendien zijn alle componenten voor de inkoop beoordeeld om te garanderen dat zij aan onze eisen op het gebied van sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid beantwoorden. We wilden onze Scandinavische waarden daarom ook terug laten komen in de naam van deze nieuwe serie machines, die luidt 'Machines from the North'. We streven ernaar om onze klanten te helpen om  voedingsmiddelen te verwerken door middel van veilige processen, die eveneens bijdragen aan duurzame ontwikkeling."

"We presenteren onze schilmachine 'Aurora Borealis' op Fruit Logistica 2022 in Berlijn."

"In 2021 zullen we ook aanwezig zijn op Interpom in België. Indien men vragen heeft over de Machines from the North-serie aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!"

Voor meer informatie: 
Anita Keskikoivisto
Forsfood
Tel: +358 (0)40 505 1899
anita.keskikoivisto@forsfood.fi 
www.forsfood.fi 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven