Mogelijk blokkade bij Calais

Acties van Franse vissers kunnen de aankomst vandaag van veerboten in Franse havens ernstig verstoren, waarschuwen de autoriteiten. Vissers hebben aangekondigd veerboten in het Noordzeekanaal tegen te houden. Ook willen zij de vrachtterminal bij de Kanaaltunnel blokkeren.

Het gaat daarbij om ferry’s die moeten aanleggen in de havens van St Malo, Ouistreham en Calais. Bij de Kanaaltunnel willen zij enkele uren vrachtauto’s tegenhouden bij de vrachtterminal. De autoriteiten waarschuwen voor vertraging bij het aanmeren en het gebruik van de Kanaaltunnel.

De vissers zijn boos over de houding van de Britse autoriteiten. Zij geven volgens de Fransen te weinig vergunningen uit om in Britse wateren te vissen. Dit is volgens de vissers tegen de afspraken die gemaakt zijn rond de brexit. Volgens de Britten is het juist Frankrijk dat zich niet aan de afspraken houdt.

De acties zullen zich concentreren op de vrachtwagenstromen van Frankrijk richting Verenigd Koninkrijk. De stromen van het VK naar Frankrijk zullen naar verwachting niet worden getroffen.

De acties zouden als volgt gepland zijn:

  • Saint-Malo: ’s morgens vroeg
  • Ouistreham: begin van de middag
  • Haven van Calais: 12-14 uur
  • Toegang tot de Eurotunnel vanaf snelweg A16: 14.00 – 16.00 uur

Bron: www.evofenedex.nl 
www.febetra.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven