BLE-marktrapport week 46/2021:

'Duits bloemkoolseizoen binnenkort afgesloten'

Het einde van het Duitse bloemkoolseizoen staat voor de deur: de aanvoer nam duidelijk af. De kwaliteit was echter nog steeds overtuigend en de klanten namen dan ook met genoegen de binnenlandse goederen in ontvangst. Italiaanse zendingen vormden de basis van het aanbod, dat duidelijk was uitgebreid. Er waren ook Franse zendingen, die in de loop van de week op meer en meer markten aankwamen. Restvoorraden uit België en Nederland vulden net als Spaanse en Poolse partijen het aanbod aan, zo is te lezen in het nieuwste BLE-marktrapport.De vraag was dankzij het sombere herfstweer op verschillende plaatsen toegenomen. Desondanks kon er zonder problemen aan de vraag worden voldaan. De Duitse bloemkool werd vaak duurder. Maar ook de prijzen van de Italiaanse en Franse bloemkolen klommen over het algemeen omhoog. In Hamburg waren prijzen van 9 euro per zes stuks en 10 euro per krat van 8 stuks te hoog voor de klanten, de verkoop stagneerde.

Appelen
Duitse Elstar, Jonagold en Boskoop domineerden de markt. Het assortiment was dus breed en in principe was er voor iedere portemonnee iets te vinden. De kwaliteit van de appelen liet maar zelden te wensen over. 

Peren
Italiaanse Abate Fetel en Santa Maria peren domineerden continu de markt. Williams Christ completeerde de aanvoer uit Italië. De afzetmogelijkheden van Turkse Santa Maria en Devici hadden zich licht verbeterd, zodat ze op verschillende plaatsen duurder werden.

Druiven
Italiaanse ladingen bepaalden de handel, vooral de rassen Italia, Crimson Seedless en Michele Palieri. De verkoop verliep rustig en de prijzen bleven meestal op het niveau van week 45.

Sinaasappelen
Spaanse Navelina sinaasappelen domineerden duidelijk de markt: hun aanbod was enorm toegenomen. Navel uit Spanje vulde het aanbod aan, net als Navelina uit Italië en Griekenland.

Mandarijnen
Bij de clementines domineerden Spaanse partijen de markt. In z'n totaliteit bleef de vraag achter bij het uitgebreide aanbod. Hoewel de vraag was toegenomen, moesten de verkopers hun prijzen daarom verlagen.

Bananen
De handel verliep zeer wisselend, waardoor er zowel prijsverhogingen alsook prijsverlagingen op de markt te zien waren.

Sla
IJsbergsla kwam uitsluitend uit Spanje. Het aanbod was enigszins toegenomen. De vraag kon zonder problemen gedekt worden. De prijzen tendeerden vanwege het grotere aanbod grotendeels naar beneden.

Komkommers
Spaanse komkommers domineerden de markt. Het Midden-Europese seizoen liep langzaam ten einde: er stonden nog voornamelijk Belgische partijen gereed. De Nederlandse aanvoer raakte in de loop van de week op.

Tomaten
Lage temperaturen verminderden de vraag merkbaar. Het assortiment was daarentegen breed en probleemloos voldoende om de vraag te dekken.

Paprika's
Spaanse partijen vormden de basis van het aanbod. Qua hoeveelheid volgden Turkse en Marokkaanse paprika's. De vraag was niet bijzonder groot.

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven