Ramingen Zuid-Afrikaans steenfruitseizoen: pruimen en nectarines in de lift, perziken iets in de min

Naarmate het seizoen vordert, begint zich een duidelijker beeld te vormen voor het Zuid-Afrikaanse steenfruitseizoen 2021/22. De raming voor de uitvoer van pruimen is bijgesteld tot 15,7 miljoen kartons van 5,25 kg en lijkt uit te komen op een stijging met 3% ten opzichte van het vorige seizoen.

Wat de uitvoer van nectarines betreft, wordt een stijging met 10% tot 7,1 miljoen kartons van 2,5 kg verwacht. Net als bij pruimen zijn er een aantal nieuwe nectarineboomgaarden, waardoor de uitvoervolumes blijven toenemen.

Het volume perziken zal ten opzichte van 2020/21 naar verwachting licht dalen (-3%) tot 2,37 miljoen kartons van 2,5 kg. In de afgelopen jaren is het totale areaal van dessertperziken kleiner geworden. De raming voor abrikozen blijft ongewijzigd op 681.000 kartons van 4,75 kilo en is gelijk aan die voor het seizoen 2020/2011. Ook het abrikozenareaal is de afgelopen jaren afgenomen.

De telers worden er voortdurend op gewezen dat zij de vruchten goed moeten uitdunnen om een goede vruchtgrootte te garanderen, aangezien de markt voor kleiner fruit beperkt is. De oogstramingen zullen regelmatig worden bijgewerkt en de markten zullen op de hoogte worden gehouden naarmate het seizoen vordert.

Bron: hortgro.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven