Nagesh Shetty - Deccan Produce

Tamme druivenmarkt vanwege hogere kosten

De Indiase druivenoogst is in volle gang en de eerste vroege druivenrassen worden nu al naar Rusland verladen.

In Nashik, het voornaamste Indiase druiventeeltgebied, waren de omstandigheden voor de teelt dit jaar goed, maar in het zuiden van India heeft regenval mogelijk schade aan de oogst veroorzaakt. 

Nagesh Shetty van Deccan Produce vertelt dat de markt dit jaar nogal tam is. "Hoewel de inkoopprijs van druiven hetzelfde is, zijn de kosten voor het verladen en verpakken flink gestegen en dit leidt tot enige bezorgdheid onder importeurs." 

De vroege druiven uit India hebben een lager suikergehalte dan de druiven die later in het seizoen worden geoogst. Dit is geen probleem op de Russische markt, maar deze druiven worden niet naar Europa geëxporteerd. 

"Een aantal exporteurs heeft geprobeerd om vroege druiven naar de Europese markt te verzenden, maar deze kunnen niet concurreren met Chileense druiven, die wel een hoog suikergehalte hebben. De eerste grote hoeveelheden druiven zullen daarom pas half januari naar Europa worden verladen, wanneer het suikergehalte hoger is."

Gekleurde Indiase druiven zijn nooit populair geworden in Europa, maar we exporteren ze wel naar Rusland en Azië. 

"Gekleurde druivenrassen zijn hier in India zelf wel erg in trek. De binnenlandse markt voor zowel witte als gekleurde druiven is zeer goed en als de vrachttarieven tijdens het piekseizoen nog verder stijgen dan zullen we ons meer op deze markt dan op de export richten. De koopkracht van de Indiase consument is goed en we zijn de Covid-pandemie te boven. Het leven is weer normaal en de afzet verloopt prima."

Voor meer informatie:
Nagesh Shetty
Deccan Edibles Pvt. Ltd.
+91 9920136147
sales@deccanproduce.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven