"We kunnen dit seizoen ruim 1.000 ton Moldavische druiven leveren"

Moldavische fruittelers hebben recent extra in de druiventeelt geïnvesteerd. Eén exporteur vertelt dat hij de eerste oogst die werd geteeld met behulp van een pergola-ondersteuningsysteem heeft binnengehaald, wat hem in staat zal stellen om dit seizoen meer dan 1.000 ton druiven te verladen. 

Volgens Lidia Ionas, marketingspecialist bij het Moldavische fruitexportbedrijf IonexTrans, is er de afgelopen seizoenen meer geïnvesteerd in de teelt van druiven. "De voorbije jaren hebben telers in Moldavië geïnvesteerd in de aanleg van moderne druivenboomgaarden, die zijn voorzien van pergola- en kabelsystemen. Deze maken het mogelijk om een groter aantal premium druiven te telen. Dankzij de implementatie van moderne teelt- en post harvest-technologieën en het verkrijgen van internationale certificaten op het gebied van de voedselveiligheid zijn wij in staat om druiven te leveren aan de meest kritische Europese landen, zoals Nederland, Duitsland, Duitsland, Spanje en Frankrijk."

Ionas legt uit dat dit de eerste oogst is die werd geteeld door middel van het nieuwe pergolasysteem. "Ons bedrijf, dat in 2001 werd opgericht, behoort tot de meest geavanceerde fruitteeltbedrijven in Moldavië. We telen pruimen, abrikozen en druiven. Het fruit wordt bewaard, gesorteerd en verpakt volgens de hoogste internationale standaarden. Dit jaar kunnen we 1.200 ton Moldavische druiven leveren."

"We zijn GlobalGAP- en GRASP-gecertificeerd en hiermee geven we blijk van onze zorg en verantwoordelijkheid tegenover de consument. We zijn ons bewust van het feit dat het in onze branche om vertrouwen, continuïteit en langdurige samenwerking draait. De gesorteerde druiven worden in kartonnen dozen van zes kilo verpakt, in houten kratten van acht kilo of in flowpacks van 1 of 2 kilo, afhankelijk van de wensen van de klant."

“Ionex-Trans heeft goede ervaringen met de afzet van fruit in de EU. Ons bedrijf exporteerde haar fruit al naar Roemenië, Duitsland, Frankrijk, Polen, Rusland en andere markten. Dit betekent dat wij in staat zijn te beantwoorden aan de eisen van de afnemers op verschillende markten en binnen diverse afzetkanalen, waaronder de retail," aldus Ionas. 

Volg hier virtueel een rondleiding

Voor meer informatie: 
Lidia Ionas
IonexTrans
+373 698 50 555

Octavian Olaru
Moldova Fruct
+373 68 997 709
olaru@moldovafruct.md 
www.moldovafruct.md 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven