Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 1 t/m 15 januari

Spaans koufront en warme jaarcijfers in eerste helft januari

Wat gebeurde er in januari 2020?

Het is niet gelukt om een doorstart te realiseren voor Aardappelhandelsbedrijf A.C. Loogman in Aalsmeer. Hoewel er enkele partijen serieuze interesse hadden getoond bleek het volgens curator Sander Schouten van AMS Advocaten erg ingewikkeld een doorstart te realiseren.



"We zijn blij dat we dit weekend de eerste verladingen hebben kunnen overzetten naar het VK. Ondanks de voorbereidingen weet je nooit van te voren hoe het gaat lopen, maar de eerste lakmoesproef zit erop", vertellen Adriaan van Belzen en Laurens Mostert van Daily Onions. 



Hessing Supervers heeft gekozen voor Trade Port Noord, één van de bedrijventerreinen in Greenport Venlo in de Gemeente Horst aan de Maas voor de bouw van haar nieuwe fabriek. Nadat Hessing eerder al besloot om een nieuwe productielocatie in de omgeving van Venlo te vestigen, heeft het nu haar definitieve keuze gemaakt voor Trade Port Noord.



Het koudefront dat in Italië al gaande is heeft zich inmiddels verplaatst naar Spanje en dat zorgt voor plotselinge tekorten in de Spaanse groentensector. "We hebben hier in Alicante nachten rond het vriespunt en in Almeria ook rond de 2-3 graden. Dan staat de productie gelijk stil", constateert Thomas Bos van Thomasol.



Vanaf 1 januari is Europa een nieuwe zachtfruitspecialist rijker: Fruitful BV. Robbert Leisink, Maxim De Roeck Kevin Smedts zijn weliswaar nog jong, maar allen de laatste jaren in de sector werkzaam, waardoor ze gezamenlijk zo'n 20 jaar bessenervaring herbergen. "Dat is ook onze kracht. Veel bedrijven zien de groei van het zachtfruitassortiment en proberen daar een graantje uit mee te pikken, terwijl het niet hun hoofdactiviteit is. Wij durven te stellen dat we een dedicated bessenspecialist zijn! Voor Fruitful is zachtfruit geen nice to have-branche, maar het vormt de basis van ons DNA!"



HDG Services heeft de start van het nieuwe jaar aangegrepen om - nog altijd onder de HDG Survey Group-vlag - door het leven te gaan onder de nieuwe naam: Fruitify Experts.



ASF België uit Sint-Truiden heeft per 1 januari 2021 haar naam veranderd in Cuvelier Fruit. Het bedrijf ging in 2012 een fusie aan met ASF Holland. Waar ASF Holland zich focuste op zachtfruit, lag de focus van de Belgische vennoot op hardfruit. In 2017 werd de samenwerking tussen ASF Holland en ASF België stopgezet, maar behield ASF België voor drie jaar de naam om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ondanks de scheiding werken beide bedrijven nog altijd samen.

Veiling Zaltbommel heeft in 2020 een productomzet van 59,5 miljoen euro gerealiseerd, weet NFO dat met bestuursvoorzitter René Simons sprak. De omzet betekent een groei van ongeveer 14 procent ten opzichte van 2019. De groei is in alle productgroepen terug te zien, waarbij aardbeien en overig zachtfruit zich nog positiever onderscheiden.



Ondanks de coronacrisis sluit REO Veiling het jaar 2020 af met een jaaromzet van afgerond 207 miljoen euro. “Dit betekent een omzetdaling van 0,4% in vergelijking met het recordjaar 2019, maar we blijven mooi op niveau. Daarnaast is het belangrijk dat we een verdere volumegroei zien van ongeveer 2%. Met 42,5 miljoen verpakkingen groenten en fruit is 2020 meteen het sterkste jaar in de geschiedenis van de REO Veiling”, vertelt algemeen directeur Paul Demyttenaere. 



Coöperatie Hoogstraten sluit 2020 af met een omzet van €290 miljoen. Dit is 19,8% (€ 48 miljoen) hoger dan het vorige recordjaar dat nog maar één jaar oud was. Een areaaluitbreiding in de tros- en specialtomaten ligt ten dele aan de basis van dit omzetrecord, maar achter dit cijfer zit zoveel meer, zo legde de coöperatie uit

Pantheon Automatisering heeft met ingang van 1 januari het Freshng softwarepakket van RPO ICT Solutions overgenomen. Met de overname van het softwarepakket en haar medewerkers haalt Pantheon ervaring en expertise in huis op het gebied van de versmarkt. De overname past volledig bij het strategische beleid van Pantheon dat gebaseerd is op het uitbouwen van de marktpositie in bedrijfssoftware op de Nederlandse markt.



Normaal gesproken zou de hele AGF-sector in januari druk bezig zijn met de voorbereidingen voor Fruit Logistica in Berlijn. Dit jaar is alles anders en zal op 18, 19 en 20 mei de Fruit Logistica Special Edition plaatsvinden. We vroegen Madlen Miserius, senior produce manager voor Fruit Logistica, naar haar verwachtingen met betrekking tot deze speciale editie.