Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Havenaar (Frutas Luna):

"Pepers en mini-komkommers positieve uitzondering op 'dode' markt Spaanse kasgroenten"

Tholen - Van een gekkenhuis in de handel van Spaanse kasgroenten is volgens Kees Havenaar van Frutas Luna momenteel zeker geen sprake. "De handel is totaal dood de laatste twee weken. Alleen de rode pepers en mini-komkommers waren hot, de overige afzet verliep matig tot slecht. Nederlandse telers hadden tot tien dagen terug nog paprika's. Nu zijn de laatste Hollandse paprika's van de markt en zijn de prijzen van paprika's deze week iets beter geworden, maar de rest stagneert weer. Ook de afzet van de pepers en mini-komkommers verloopt nu alweer moeizamer, al zijn die nog wel duur."

Of de Spaanse telers kunnen profiteren van de hoge gasprijzen waar de Nederlandse telers mee te kampen hebben, wat zorgt voor een verminderde belichte teelt, is volgens Kees lastig in te schatten. "Die voordelen zouden er vooral kunnen zijn met komkommers en misschien aubergines. Ik denk zelf dat die voordelen pas in het voorjaar komen als de paprika's langzamer doorkleuren of later worden aangeplant."

Voor meer informatie:
Kees Havenaar
Frutas Luna
+34 950178653 
kees@frutasluna.com  
www.frutasluna.com