André Noordhoek (Noordhoek Agro):

"Al een paar weken veel druk op de spruitenmarkt"

Tholen - Op de spruitenmarkt wil het momenteel nog niet zo vlotten. "Er staat al een paar weken aardig druk op de markt", constateert Andre Noordhoek van Noordhoek Agro uit Bleiswijk. "Het areaal was iets uitgebreid en de verkoop valt wat tegen. De doorstroom loopt gewoon niet hard genoeg. Dat geldt voor de export, maar ik vind de binnenlandse acties ook maar karig. Het zijn bijna allemaal kleine orders."

"Prijzen liggen momenteel tussen de 35 en 45 cent, eigenlijk net te weinig voor het mooie", constateert Noordhoek, die zelf spruiten teelt en ook spruiten van collega-telers vermarkt, hoofdzakelijk aan exporteurs. "Duitsland is de grootste exportbestemming van onze spruiten. Incidenteel gaan de spruiten ook verder weg, zoals naar de Verenigde Arabische Emiraten, maar dat zijn geen structurele afnemers", constateert de spruitenteler.

Ook de oogst van de paarse spruiten is afgelopen week van start gegaan. "Die afzet valt me niet tegen, zeker niet als je bedenkt dat die ook wel veel richting horeca-afnemers gaan", aldus André. En hoe de markt zich verder zal ontwikkelen? "Er zal gerust nog even druk op de markt blijven, maar anderzijds kan de vraag met kouder weer ook zomaar toenemen. Aan de kwaliteit kan het niet liggen, die is dit jaar bijzonder goed!"

Voor meer informatie:
André Noordhoek
Noordhoek Agro
Groendalseweg 8
2665LH Bleiswijk
+31 (0)6 22 23 37 04
canoordhoek@kpnmail.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven