Fruit Logistica moet het stellen zonder Siciliaanse deelnemers

Sicilië is de tweede Italiaanse regio voor de teelt en de afzet van groenten en fruit. Het verschil tussen Sicilië en de rest van het land (met uitzondering van Sardinië) is echter dat het te kampen heeft met een zware infrastructurele achterstand en met territoriale marginaliteit.

Helaas zijn vele bedrijven op 17 november ontboden bij de landbouwinspectie van Ragusa om te worden geïnformeerd over het feit dat de regionale administratie geen budget heeft uitgetrokken voor deelname aan het evenement in Berlijn Fruit Logistica.

Ongeveer twintig bedrijven woonden de vergadering bij en kregen te horen dat de regio niet aan de beurs van Berlijn zou deelnemen. De kosten zouden 350.000 euro bedragen en de autoriteiten gaven de ondernemingen de optie om hun toevlucht te nemen tot maatregel 3.2, zich te verenigen in A.T.S. (temporary association of purpose) en, in geval van een succesvol resultaat, te wachten op de terugbetaling.

Het Sicilië-paviljoen in hal 4.2 tijdens Fruit Logistica 2020

Het voorstel viel niet bij iedereen in goede aarde, omdat het geen 100% zekerheid biedt. Binnen 24 uur moest er een officieel antwoord komen en dat was behoorlijk kort dag.

Dit is een zware klap in een sector die zorgt voor het grootste aantal banen in de regio. Deze onbegrijpelijke beslissingen zijn ook de oorzaak van de werkgelegenheids- en emigratiecrisis op Sicilië. Door een onvoorbereid beleid blijft de jeugd Sicilië ontvluchten. Dit zijn jongeren die vaak een of meer academische diploma's op zak hebben en zich genoodzaakt zien te vluchten voor de ongerijmdheden van een land dat in potentie zeer rijk is, maar op inefficiënte wijze wordt bestuurd. Ze gaan naar het noorden van Italië en naar het buitenland, waar zij waardevol worden op alle belangrijke werkterreinen. Dit alles kan alleen maar negatieve gevolgen hebben voor het ondernemerschap op Sicilië.

De Siciliaanse bedrijven die hun gewassen willen tentoonstellen om nieuwe handelsbetrekkingen aan te knopen en een economie, banen en BBP te genereren, zullen noodgedwongen andere oplossingen moeten vinden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven