Lidl mikt op 1.100 winkels in het VK tegen 2025

VK: Lord Rose en Dame Alison Carnwath in raad van bestuur van Asda
Asda heeft twee belangrijke benoemingen in haar raad van bestuur aangekondigd: Lord Rose is benoemd tot voorzitter van de retailer en Dame Alison Carnwath treedt toe als niet-uitvoerend directeur. De benoemingen gaan in per 1 december 2021.
Bron: corporate.asda.com 

Italië: Macai uit Milaan haalt € 2,6 mln binnen voor introductie nieuwe digitale supermarkt
Macai, een Milanese start-up voor de levering van levensmiddelen die eerder dit jaar werd geïntroduceerd, heeft net een voorfinancieringsronde van € 2,6 mln opgehaald. Dit is de grootste ooit op de Italiaanse markt, en een belangrijke mijlpaal voor het lokale en Europese ecosysteem, die een verandering in de winkelgewoonten vertegenwoordigt.
Bron: eu-startups.com 

Lidl NI roemt 'indrukwekkende' omzetstijging van 24%
Supermarktketen Lidl heeft de omzet in Noord-Ierland in de periode van maart 2020 tot februari 2021 met bijna een kwart verhoogd. Het bedrijf boekte een omzet van meer dan € 410 mln, vergeleken met € 330 mln in het voorgaande jaar. De winst na belastingen steeg met meer dan € 4,7 mln, tot € 6,5 mln. JP Scally, CEO van Lidl Ierland en Lidl Noord-Ierland, beschreef de prestaties als "indrukwekkend".
Bron: bbc.com 

Nederland: Bol.com verwacht explosieve groei van verkooppartners
De Nederlandse online winkel bol.com verwacht dat zijn sterke groei de komende jaren zal aanhouden, vooral dankzij zijn verkooppartners. Daarom moet de capaciteit van de distributiecentra verdubbelen.
Bron: retaildetail.eu 

Frankrijk: AiFi partnert met Carrefour voor de introductie van Carrefour Flash 10/10, een next-generation concept store
Carrefour Flash is de 1e winkel van dit type in Frankrijk en zal gevestigd zijn op 11 avenue Parmentier, in het 11e arrondissement van de hoofdstad. In Flash wordt technologie gebruikt om de klantervaring te verbeteren en het winkelen eenvoudiger te maken. Het heeft bijna 900 alledaagse productreferenties in de verkoop.
Bron: prnewswire.com 

VK: Aldi uitgeroepen tot goedkoopste supermarkt
Aldi is door The Grocer uitgeroepen tot de laagst geprijsde supermarkt van het Verenigd Koninkrijk. Uit een analyse van het vakblad bleek dat de Grote Vier supermarkten € 9,90 duurder waren dan Aldi voor een mandje van 33 dagelijkse boodschappen. Bovendien bleek Waitrose € 27,65 duurder te zijn. 
Bron : theretailbulletin.com 

Getir koopt Britse rivaal Weezy: 10-minuten bezorging van levensmiddelen wordt consolidatie van de markt
Het in Istanbul gevestigde Getir, dat als doel heeft om boodschappen binnen 10 minuten bij de mensen thuis te bezorgen, zegt dat het Weezy koopt om verder uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk. Europa is de thuisbasis van een bloeiende sector voor de levering van levensmiddelen die een stroom van uitdagers heeft zien opkomen die het proberen op te nemen tegen supermarkten en buurtwinkels. Analisten zeggen dat de markt een fase van consolidatie ingaat, omdat de vele verschillende spelers steeds meer moeite hebben om hun aanbod te differentiëren.
Bron: cnbc.com 

Lidl mikt op 1.100 winkels in Groot-Brittannië tegen 2025
De Britse tak van discounter Lidl heeft een nieuw doel gesteld om tegen eind 2025 1.100 winkels te hebben, en daarbij tot 4.000 nieuwe banen te creëren. Lidl GB, onderdeel van de Duitse retailgroep Schwarz, had een eerder doel van 1.000 winkels tegen eind 2023 en zei op schema te liggen om dat doel te bereiken. Bijzonder interessante locaties zijn onder meer "stadscentra, retailparken en grootstedelijke locaties" aldus de groep.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven