Emmanuel Schaffner, Verduyn:

"De vooruitzichten voor dit wortelseizoen zien er goed uit"

Hoewel Verduyn dit jaar rond 15 juli – iets vroeger dan gebruikelijk – al de eerste vroege wortelen heeft geoogst, is de vollegrondsoogst nu ook bijna afgerond. “Afhankelijk van de buitentemperaturen hebben we nog ongeveer veertien dagen te gaan. Daarna schakelen we over op gekoelde wortelen die we 18 oktober begonnen op te slaan en die we van plan zijn tot eind mei of begin juni op de markt te brengen”, vertelt Commercieel Directeur voor Frankrijk bij Verduyn Emmanuel Schaffner.

Uitstekende kwaliteit en goede opbrengsten
Voorlopig zien de vooruitzichten voor dit wortelseizoen er goed uit. “We zijn zeer tevreden over de kwaliteit en de maten van de wortelen. De laatste drie tot vier jaar was dat, als gevolg van een gebrek aan water, niet per se het geval met betrekking tot de maat en de lengte van de wortelen. Dit jaar hebben de wortelen een goede lengte, een goede maat, de opbrengsten zijn zeer goed en de kwaliteit van de wortelen is zelfs uitstekend. We verwachten jaarrond betere opbrengsten te genereren dan vorig jaar: 140.000 tot 150.000 ton wortelen.”

Behoorlijk vlotte afzet, gedreven door een goede consumptie
Hoewel de milde weersomstandigheden in oktober de afzet van wortelen vertraagde ten gunste van andere groenten, verloopt deze momenteel behoorlijk vlot. “De dalende temperaturen sinds begin november hebben ervoor gezorgd dat de consumptie van wintergroenten is toegenomen en nu goed is. De afzet is dan ook in een stroomversnelling gekomen. Bovendien hebben de aankomende feestdagen – net als elk jaar – altijd een positief effect op de vraag.”

Verdubbelde opslagcapaciteit
Over het algemeen is de vraag naar groenten van de klanten van Verduyn de afgelopen vijf jaar sterk gestegen. Dit heeft ertoe geleid dat er binnen het bedrijf uitbreidingen hebben plaatsgevonden. “Er is sprake van een verandering in het consumptiepatroon van de Fransen. Om die reden zijn we constant bezig met het ontwikkelen van al onze producten, of het nu gaat om kool, wortelen of prei en daarom hebben we onze opslagcapaciteit op de Wancourt-locatie ook verdubbeld.”

Voor meer informatie:
Emmanuel Schaffner
Verduyn
+33 (0)6 12 85 68 37 
www.verduyn.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven