Lou Légumes neemt nieuwe teeltlocatie voor paddenstoelen in gebruik

Op vrijdag 19 november jl. heeft paddenstoelenspecialist Lou Légumes de nieuwe teeltlocatie – waarvan de bouw in 2020 is begonnen – in Landivy in het Franse departement Mayenne in gebruik genomen.

De nieuwe paddenstoelenkwekerij, die sinds juli 2021 operationeel is en waar jaarlijks bijna 4.000 ton paddenstoelen geteeld gaat worden,  bestaat uit 26 kweekruimtes. Binnen een totale oppervlakte van 33.000 m² is 15.000 m² bestemd voor de teelt van biologische paddenstoelen: (kastanje)champignons, oesterzwammen en shiitakes.

Een goed jaar
2021 betekent een echte ommekeer voor het bedrijf, dat de teelt van paddenstoelen wil verplaatsen, aangezien 70% van de verse paddenstoelen die in Frankrijk worden geconsumeerd, worden ingevoerd.

In januari van dit jaar breidde het bedrijf de locatie in Poilley uit. Om dit te kunnen doen en daarmee de opbrengst met 25% te kunnen verhogen was een investering van 2,5 miljoen euro nodig.

Vorige maand heeft Lou Légumes de Letocart-paddenstoelenkwekerij in Ternay in Loir-et-Cher overgenomen, waar nog eens zo'n 2.500 ton paddenstoelen kan worden geteeld.

Een derde teeltlocatie is nog in aanbouw in Chaspuzac in Haute-Loire en kan in het eerste kwartaal van 2022 in gebruik worden genomen. De locatie zal zich richten op de teelt van paddenstoelen, bedoeld om supermarktklanten in het zuidoosten van Frankrijk te kunnen bevoorraden.

Aangezien Lou Légumes in september van dit jaar een partnerschap  is aangegaan met Mycopal, is het bedrijf bovendien aanwezig op het eiland Réunion.

Bron: francebleu.fr

® Lou Légumes 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven