Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
REWE, DB Regio en Fairtrade naar het spoor

Boodschappen doen in de trein

Een supermarkt op rails? In Hessen wordt dat realiteit. Nog tot en met 11 december zorgen Deutsche Bahn-dochter DB Regio, REWE regio Mitte en Fairtrade Duitsland met de 'eerlijke supermarkttrein' voor een mobiele inkoopmogelijkheid.

Daar waar normaal gesproken reizigers of pendelaars met hun broodtrommel en krantje plaatsnemen, zijn nu fairtrade-, bio- en regionale levensmiddelen geplaatst. De speciale trein bestaat uit drie inkoopwagons en een bistro. Een ticket is niet nodig. In de supermarkttrein kan men van 9 tot 19 uur boodschappen doen. Daarbij kan men kiezen uit 3.000 producten. De supermarkt wordt op alle stations gerund door een wisselend team van dertig studenten uit de betreffende verkoopregio.

Instappen en boodschappen doen

Duurzaam leven gaat overal
"De trein als verkeersmiddel is ecologisch, snel en comfortabel", zegt Mario Theis van DB Regio. "We begeleiden vele mensen in het dagelijks leven en helpen hen om duurzaam mobiel te zijn - of ze nu naar hun werk gaan, de natuur in trekken, vrienden bezoeken of inkopen gaan doen. Voor ons als DB Regio zit duurzaamheid en regionaliteit in ons DNA. Dat is iets dat we gemeenschappelijk hebben met onze partners REWE en Fairtrade en dat we gezamenlijk vooruit willen helpen.“

Inkoopbeleving in volle treinen (hierbij wordt nadrukkelijk niet de bezetting met passagiers bedoeld).

REWE is Fairtradepartner van het eerste uur
Ook bij REWE staat duurzaamheid in de focus. Haar filialen bieden een breed aanbod aan duurzame evenals lokale producten en zijn Fairtradepartner van het eerste uur: "Seizoenaal, regionaal, fair – dat zijn de drie elementen van duurzaamheid die REWE met de eerlijke supermarkttrein demonstreert“, zegt Jürgen Scheider, directievoorzitter van REWE Mitte.

"De eerlijke supermarkttrein laat zien hoeveel gebieden van ons dagelijks leven we duurzamer en eerlijker vorm kunnen geven", vult Carsten Lorenz aan, Key Account Management van Fairtrade Duitsland. "Daar past bij dat vijf van de zes steden waarin de trein stopt, onderscheiden zijn als Fairtrade-steden die zich inzetten voor meer duurzaamheid en eerlijke handel op gemeentelijk niveau."

REWE-studenten verwelkomen de passagiers, pardon: klanten, aan boord: er is geen treinkaartje nodig om boodschappen te doen.

De koers uitzetten voor duurzaamheid
REWE, Fairtrade en DB Regio verbinden in het project hun inzet voor meer duurzaamheid in het dagelijks leven (zij het bij het reizen of bij het boodschappen doen), en de wens om daarvoor een bewustzijn te creëren. Duurzaam betekent het dagelijks leven vandaag ecologischer en eerlijke vormgeven, zodat toekomstige generaties goed kunnen leven. Na het eerste station Frankfurt Centraal stopt de trein de komende weken ook steeds in Fulda, Gießen, Kassel, Darmstadt en Wiesbaden, telkens op vrijdag en zaterdag.

Bron: www.rewe-group.com/de

Publicatiedatum: