Detlev Köster, Johann Köster:

"Het citrusseizoen is goed begonnen"

Voor Johann Köster uit het Duitse Lilienthal is het citrusseizoen goed begonnen. Momenteel verkoopt de onderneming onder meer sinaasappelen en clementines van het merk Tobsine. "We halen het citrus uit de regio Valencia. Momenteel is de kwaliteit vrij goed. De vraag is ook zeer goed, vooral omdat veel mensen sinds de pandemie gezondere producten zoeken," zegt algemeen directeur Detlev Köster. De producten worden uitsluitend in de regio Bremen verkocht.

Het seizoen voor sinaasappelen is begonnen in week 45; ze worden aangeboden tot eind april. Clementines startten twee tot drie weken eerder. De sinaasappelsoorten van Köster zijn Navel, Navel Late en Navelina. Van de clementines zijn er variëteiten zoals Marisol.

Gezien de stijgende infectiecijfers maken veel winkeliers, zoals Köster, zich echter zorgen over hoe de toekomst eruit zal zien. "De coronabesmettingen stijgen nu snel en ik ben bang dat mensen liever vergeten dat we nog met Corona te leven hebben."

Zoals vele andere tuinbouwbedrijven heeft ook Köster te lijden onder de hoge kosten. "Het is zeker dat wij vroeg of laat de prijzen zullen moeten verhogen, hoewel dit natuurlijk ook niet gemakkelijk is. Maar het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat iedereen op een bepaald moment beseft dat wij extra kosten moeten maken. We moeten allemaal een beetje omhoog met de kostprijsberekening om de kosten beter te kunnen opvangen."

Voor meer informatie:
Detlev Köster
Johann Köster GmbH & Co. KG
Querreihe 1
28865 Lilienthal, Duitsland
+49 4792 93400
order@johann-koester.de 
www.johann-koester.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.