Panamese export van (water)meloenen en pompoenen +52%

Na aanzienlijk getroffen te zijn door de pandemie, vertoont de Panamese export van meloen, watermeloen en pompoen weer een positieve trend richting herstel, zo meldt het Panamese ministerie van Landbouwontwikkeling (Mides) in een persbericht. Volgens informatie van teelt- en exportbedrijven in de provincies Herrera, Los Santos, Coclé, Veraguas en Panamá Oeste zal het areaal van deze groenten en fruit in 2021-2022 naar verwachting met 52,2% toenemen in vergelijking met afgelopen seizoen.

Het meloenenareaal zal toenemen met 22,32%. Watermeloen met pit kan rekenen op een 25,15% groter areaal en het oppervlak van watermeloen zonder pit stijgt met 86,21%. De uitbreiding bij pompoen bedraagt 69%. Deze groei moet resulteren in een export van ongeveer 2.228 containers met een geschatte waarde van0
€ 26.148.485, zo meldt Tomás Solis, nationaal directeur Agribusiness van het ministerie van Landbouwontwikkeling.

"Het herstel van de export biedt mooie kansen om de levenskwaliteit te verbeteren van alle betrokkenen in de teelt, verwerking en export van deze verse producten. Er zal werkgelegenheid worden gecreëerd, er zullen deviezen binnenkomen en het inkomen van de arbeiders zal erop vooruitgaan", benadrukt het ministerie.

Bron: laestrella.com.pa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven