Chili moet periode afzet blauwe bessen onder de loep nemen

Manuel José Alcaíno, de voorzitter van Decofrut, zei onlangs het volgende over de Chileense blauwebessensector. "Bovenal hebben we een gezonde sector die kan rekenen op een geweldige toekomst dankzij het feit dat zij een gewild product levert. De vraag is dan ook hoe we ons positioneren en welke veranderingen er nodig zijn om een nieuwe weg in te slaan?"

Na grondige bestudering van de Chileense sector ten opzichte van de internationale sector dringt Alcaíno aan op het opnieuw vormgeven aan de ontwikkelingsstrategie. "Deze sector is eind vorige eeuw opgebloeid en daarna teruggevallen. Daarom moeten we onze aanpak heroverwegen," zegt hij. 

"De comfortabele positie waarin Chili verkeerde, met een afzetvenster dat kwam na het seizoen in British Colombia en voor de start van het seizoen in Florida, komt nu in gevaar omdat het venster verdwijnt."

Hij stelt dat het venster in Noord-Amerika nu wordt ingevuld door Peru en Mexico, en in Europa door Marokko en Spanje, waardoor de positie van Chili is veranderd. 

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven