Yababa: € 13,7 mln voor geplande snelle uitbreiding in Duitsland en Europa

Berlijnse Yababa haalt € 13,7 mln op om multiculturele boodschappen in heel Europa te bezorgen
Het Berlijnse Yababa is pas deze zomer gestart met de levering van boodschappen op dezelfde dag, en verkoopt sinds kort daarna producten die zijn afgestemd op de smaak van de grote Turkse en Arabische gemeenschappen in de hoofdstad. In een paar maanden tijd heeft het een financieringsronde van € 13,7 mln afgesloten om de geplande snelle expansie te financieren, zowel in Duitsland als in heel Europa. "Parijs, Amsterdam, Brussel, Londen," zegt medeoprichter Ralph Hage, terwijl hij de lijst opnoemt van steden die waarschijnlijk als eerste in aanmerking komen voor de dienst buiten Duitsland.
Bron: techcrunch.com 

Britse aandelen M&S stijgen na bericht dat investeringsmaatschappij Apollo bod onderzoekt
Aandelen in Marks & Spencer stegen met maar liefst 3,8% in de vroege handel nadat een rapport in The Sunday Times meldde dat de Amerikaanse investeringsfirma Apollo Global Management "zijn oog heeft laten vallen" op de Britse kleding- en voedingsretailer.
Bron: reuters.com 

Britse consumenten krijgen meer vertrouwen ondanks inflatiezorgen
Mensen in Groot-Brittannië hebben deze maand meer vertrouwen gekregen ondanks de zorgen over de inflatie en ze waren meer bereid om dure artikelen te kopen, volgens een enquête, die welkom nieuws zal zijn voor retailers die zich voorbereiden op het Kerstseizoen. De GfK-index van het consumentenvertrouwen steeg voor de eerste keer in 4 maanden tot -14 in november van -17 in oktober, wat het laagste niveau was sinds een coronalockdown begin 2021. Een peiling van economen door Reuters wees op een verdere verslechtering deze maand tot -18.
Bron: reuters.com 

VK: The John Lewis Partnership introduceert The Circular Future Fund: De-miljoen-pond-uitdaging
The John Lewis Partnership heeft The Circular Future Fund geïntroduceerd, een initiatief dat in totaal € 1,1 mln zal toekennen, gespreid over 1 jaar, aan projecten die baanbrekende, schaalbare innovaties laten zien die de overgang naar een meer circulaire economie kunnen versnellen.
Bron: waitrose.pressarea.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven